Μειωμένο έως και 4,8 % το κόστος για το σαρακοστιανό τραπέζι
Το ΚΕΠΚΑ επισημαίνει ότι για κάθε είδος υπάρχει μεγάλο εύρος τιμών και η υψηλότερη τιμή δεν σημαίνει απαραίτητα και καλύτερη ποιότητα.
Oι μεγαλύτερες μειώσεις (έως 40%) καταγράφονται στις γαρίδες και τον ταραμά. Αυξήσεις διαπιστώνονται στα καλαμάρια και το τουρσί.
Το Κέντρο συνιστά στους καταναλωτές:
• Να κάνουν έρευνα αγοράς πριν αγοράσουν
• Να αποφεύγουν τους πλανόδιους πωλητές για αγορές προϊόντων
• Να αποφεύγουν τις υπερβολές στις ποσότητες που αγοράζουν
• Να χρησιμοποιούν τις γνώσεις, τις αισθήσεις και την παρατηρητικότητά τους και να επιλέγουν κατάστημα της εμπιστοσύνης τους για να πετύχουν την «ελάχιστη» προστασία της υγείας και της τσέπης τους
• Να καταγγέλλουν όποιο πρόβλημα διαπιστώνουν για να μην το ξαναβρούν μπροστά τους
Διαβάστε επίσης: Ο ΔΕΔΔΗΕ προειδοποιεί: Προσοχή στο πέταγμα του χαρταέτου