Ο Έλληνας σεφ που «τραπέζωσε» τον Ομπάμα (photo)

Πέρασε την πόρτα του Λευκού Οίκου σε ηλικία 25 ετών. Το 2009 γνωρίστηκε τυχαία με τον Μπιλ Κλίντον και δεν δίστασε να εισβάλει στην κουζίνα του.
1'

Φιγουράριζε στα μεγαλύτερα σαλόνια ως ο Έλληνας σεφ που έχει κάνει πιο νόστιμη τη ζωή στον Λευκό Οίκο. Ο λόγος για τον Χρήστο Μπισιώτη. Αν και νεαρός, πρόλαβε να γίνει απαραίτητος στην κουζίνα του Ομπάμα και να εντυπωσιάσει την προεδρική οικογένεια.

Όπως λέει ο ίδιος στα Παραπολιτικά, η προεδρική οικογένεια αγαπά τα φαγητά από όλες τις χώρες και ζητούσε απλά και παραδοσιακά πιάτα.

Η σύζυγός του όμως έμπαινε συχνά στην κουζίνα και είχε άποψη για τα πιάτα, ενώ δεν δίσταζε να βάζει το χεράκι της σαν καλή νοικοκυρά. Γλυκιά και ευγενική, είχε κερδίσει τις καρδιές όλων των υπαλλήλων.

Το αγαπημένο φαγητό τους ήταν γαρίδες με μύδια! Ένα από τα πιάτα του Χρήστου Μπισιώτη που λάτρεψε ο Ομπάμα ήταν τα θαλασσινά με κριθαράκι –οι γαρίδες, τα μύδια, οι φρέσκιες ψιλοκομμένες ντομάτες, ο άνηθος, το ελαιόλαδο Καλαμάτας, το σκόρδο, αλλά και το ούζο του θυμίζουν τη μεσογειακή κουζίνα.