Έβρος: Έκλεβαν ανυποψίαστα θύματα με τη μέθοδο της μαγγανείας

Εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις κλοπής με τη μέθοδο της μαγγανείας και μία απόπειρα, που είχαν διαπραχθεί σε χωριά...
2'

του βορείου Έβρου, κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του 2012 έως και τις 3 Απριλίου 2014.

Δράστες των κλοπών είναι δύο Ελληνίδες, ηλικίας 60 και 57 ετών, οι οποίες συνελήφθησαν την Πέμπτη και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Η δικογραφία περιλαμβάνει, επίσης, έναν 61χρονο ημεδαπό, ο οποίος δεν εντοπίσθηκε και αναζητείται.

Ειδικότερα, οι τρεις δράστες μετέβησαν το πρωί της Πέμπτης στο σπίτι 64χρονης ημεδαπής, στην Πάλλη Έβρου, όπου με την μέθοδο της μαγγανείας, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρήματα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, καθόσον έγιναν αντιληπτοί από αυτή.

Σύμφωνα με το e-evros μετά την καταγγελία του περιστατικού, υπήρξε η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών, με αποτέλεσμα να εντοπισθούν άμεσα οι δύο γυναίκες, στην Πάλλη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δικαίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δύο γυναίκες, μαζί με τον 61χρονο, είναι οι δράστες της παραπάνω απόπειρας κλοπής, καθώς και ότι κατά το χρονικό διάστημα Ιούνιος 2012 έως και 18-3-2014, μετέβησαν σε διάφορα χωριά του βορείου Έβρου, όπου με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αφαίρεσαν από έξι άτομα, συνολικά το χρηματικό ποσό των 15.765 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και πλήθος αντικειμένων (θρησκευτικές εικόνες, σταυροί, χάντρες, κουμπιά, μενταγιόν, φασόλια κ.α.), τα οποία χρησιμοποιούσαν για να πείσουν τους παθόντες ότι έχουν πέσει θύματα μαγείας.

Σημειώνεται ότι η 60χρονη έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας, ενώ η προανάκριση και οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού και τυχόν εμπλοκή τους σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Διαβάστε επίσης:

«Χρυσές» δουλειές για 45χρονο στη Λάρισα