ΑΠΘ: Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα του DNA

Εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας DNA διοργανώνει το Τμήμα Βιολογίας του Α.Π.Θ., σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων.
1'

Ως Ημέρα DNA έχει οριστεί παγκοσμίως η 25η Απριλίου, επέτειος για τον εορτασμό της ανακάλυψης της διπλής έλικας του DNA (1953) και της ολοκλήρωσης της χαρτογράφησης του γονιδιώματος του ανθρώπου (2003).

Μαθητές της Β' Λυκείου θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τους χώρους του Τμήματος Βιολογίας του Α.Π.Θ. και να συμμετάσχουν σε τέσσερα θεματικά εργαστήρια που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την επιστήμη της Βιολογίας με διαδραστικό τρόπο, από κοντά και πέρα από το σχολικό βιβλίο.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Βιολογίας του Α.Π.Θ. θα επισκεφθούν μαθητές από το 2ο ΓΕΛ Μίκρας, το 7ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, το 17ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, το ΓΕΛ Πεύκων, το 2ο ΓΕΛ Θερμαϊκού, το 1ο Λύκειο Χορτιάτη (Ασβεστοχωρίου), το 7o ΓΕΛ Καλαμαριάς, το ΓΕΛ Αγίου Γεωργίου (Ασπροβάλτα), το 1ο Πρότυπο πειραματικό ΓΕΛ "Μανόλης Ανδρόνικος", το 2ο ΓΕΛ Συκεών, το 18ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, το Ελληνικό Κολέγιο και το 32ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 και ώρες 9:00 με 13:00, στο Τμήμα Βιολογίας.

Διαβάστε επίσης: Ξεκινούν σήμερα στην Ξάνθη τα γυρίσματα του «ELEVEN»