Θεσσαλονίκη: Ακυρώνεται η κατάσχεση του σπιτιού πρώην Ολυμπιονίκη

Απορρίφθηκαν από το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης οι αποφάσεις του ΙΚΑ για αναγκαστική κατάσχεση σπιτιού του άτυχου Ολυμπιονίκη Βασίλη Κιουρτζή, που καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από ατύχημα.

Θεσσαλονίκη: Ακυρώνεται η κατάσχεση του σπιτιού πρώην Ολυμπιονίκη
1'

Οι γονείς του, ωστόσο, καταγγέλλουν ότι, παρά την απόφαση, το ΙΚΑ δεν ακύρωσε τη διαδικασία και συνεχίζει να υφίσταται η απειλή της κατάσχεσης.

«Οι αρμόδιοι του ΙΚΑ φαίνεται ότι δεν θέλουν να εκτελέσουν μια τελεσίδικη δικαστική απόφαση και να παρανομήσουν. Το ίδιο το Ίδρυμα είχε προσφύγει στο Εφετείο, επομένως δεν μπορεί να πάει παραπάνω», ανέφερε ο πατέρας του, πρώην αυτοκινητιστής που πούλησε τα δύο φορτηγά του για να αγοράσει σπίτι στο παιδί του.

Όπως αναφέρει το makthes.gr, ο 34χρονος σήμερα Βασίλης είναι διανοητικά και σωματικά ανάπηρος, χωρίς όραση, και το ΙΚΑ ξεκίνησε διαδικασίες κατάσχεσης του σπιτιού του, για οφειλή σε βάρος του, που αφορά νοσηλεία προ εξαετίας.

Επτά φορές Πανελληνιονίκης σε αγώνες ταχύτητας εφήβων και πέντε φορές Βαλκανιονίκης, προπονητής ποδηλασίας του ΠΑΟΚ το 2003, ο Βασίλης Κιουρτζής ενεπλάκη στα 24 χρόνια του σε τροχαίο ατύχημα τον Ιούλιο του 2004. Υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις τρίτου βαθμού, έμεινε ανάπηρος και έχασε το φως του. Μετά από τετράμηνη νοσηλεία σε δύο νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε η ανάγκη να μεταβεί στο εξωτερικό για να κρατηθεί στη ζωή.

Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Γερμανίας το Νοέμβριο του 2004, όπου παρέμεινε 20 μήνες και πήρε εξιτήριο στις 31 Ιουλίου του 2006, αφού υποβλήθηκε σε 12 επεμβάσεις. Έκτοτε, τον φροντίζουν οι γονείς του στο οικογενειακό τους σπίτι στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή