Μοναστηριακές συνταγές: Μακαρονάκι κοφτό με σπανάκι
Νέες αγιορίτικες ιδέες και προτάσεις έρχονται για μαγειρική από τη... μοναστηριακή παράδοση και κουζίνα για τις άγιες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.
Το πασχαλινό τραπέζι μπορεί να περιμένει. Τι καλύτερο για την περίοδο νηστείας από ένα υγιεινό και γευστικό πιάτο μακαρονάκι κοφτό με σπανάκι;
Υλικά :
1 κιλό σπανάκι βρασμένο, ψιλοκομμένο και στραγγισμένο καλά
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 καρότο ψιλοτριμμένο
1 κουταλιά της σούπας φύλλα σέλινου ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
Αλάτι, πιπέρι
½ κιλό κοφτό μακαρονάκι
Εκτέλεση :
Σωτάρουμε το λάδι με το κρεμμύδ και το σέλινο ώσπου να μαραθούν. Προσθέτουμε το σπανάκι, λίγο αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε τα υλικά να σιγοψηθούν. Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζουμε. Τα σερβίρουμε σε βαθιά πιατέλα. Προσθέτουμε το σπανάκι στη μέση μακαρονιών.
Διαβάστε επίσης: ΤΑΙΠΕΔ: Έως τις 5 Ιουνίου η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον ΟΛΘ