Κοινωνικό μέρισμα: Μειώνουν το ποσό για να αυξήσουν τους δικαιούχους

Ορατό είναι το ενδεχόμενο το ποσό του κοινωνικού μερίσματος που θα φτάσει τελικά στις τσέπες των δικαιούχων να είναι μικρότερο από τα 500 ευρώ.

Κοινωνικό μέρισμα: Μειώνουν το ποσό για να αυξήσουν τους δικαιούχους
1'

Βασικές αιτίες για τον νέο «πονοκέφαλο» που δημιουργείται στο οικονομικό επιτελείο είναι η διεύρυνση της βάσης των δικαιούχων του μερίσματος, που όμως δεν θα συνοδευτεί από αύξηση του ποσού που θα διατεθεί, το οποίο παραμένει στα 540 εκατ. ευρώ.

Τα κριτήρια που είχαν τεθεί ευθύς εξαρχής αποδεικνύονται ιδιαίτερα αυστηρά, με αποτέλεσμα πολλές κοινωνικές κατηγορίες να μένουν εκτός διάθεσης του εφάπαξ ποσού, παρά το γεγονός ότι έμπρακτα θα έπρεπε να το εισπράξουν.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν πάρει «φωτιά» τα κομπιουτεράκια στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκειμένου να λυθεί ο γρίφος.

Εφόσον οι αρμόδιες υπηρεσίες προχωρήσουν τελικά σε διορθωτικές κινήσεις στα κριτήρια για τους άνεργους και για τους πολίτες με εισόδημα λίγο πάνω από το όριο των 6.000 ευρώ, τότε η βάση των δικαιούχων θα διευρυνθεί.

Προς την κατεύθυνση αυτή συνηγορεί και το γεγονός ότι θα επανεξεταστούν και όσες αιτήσεις απορριφθούν, όταν υπολογιστούν και τα εισοδήματα του 2013.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

Διαβάστε επίσης:

Δείτε αν δικαιούστε το κοινωνικό μέρισμα

Κοινωνικό μέρισμα: Μόλις 1 στις 7 αιτήσεις πληροί τα κριτήρια

Χαμός με τις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή