Θεσσαλονίκη: Προσφυγή στο ΣτΕ εκδιδομένων για όρους σε οίκους ανοχής

Αντίθετοι σε διατάξεις του Συντάγματος αλλά και στο κατοχυρωμένο δικαίωμα της οικονομικής και προσωπικής ελευθερίας είναι οι νέοι περιοριστικοί όροι που τέθηκαν για τη λειτουργία των οίκων ανοχής, υποστηρίζει το Σωματείο Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδος και πέντε εκδιδόμενες γυναίκες από τη Θεσσαλονίκη, που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Θεσσαλονίκη: Προσφυγή στο ΣτΕ εκδιδομένων για όρους σε οίκους ανοχής
1'

Όπως τονίζουν στην προσφυγή τους και μεταφέρει η Ναυτεμπορική, λόγω των νέων περιοριστικών όρων θα βρεθούν στο δρόμο τουλάχιστον 7.000 άτομα (εκδιδόμενες, υπηρετικό προσωπικό, καθαρίστριες και φύλακες), ενώ θα κινδυνεύσει η δημόσια υγεία, αφού θα λειτουργούν παράνομα οίκοι ανοχής.

Το Σωματείο Εκδιδομένων Προσώπων Ελλάδος έχει πάνω από 5.000 μέλη και όλα τα μέλη του πληρώνουν, όπως σημειώνουν, ΦΠΑ 23%, ενώ τα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου από το επάγγελμά τους κάθε χρόνο «υπερβαίνουν τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ».

Όπως υπογραμμίζεται στις προσφυγές οι διατάξεις παραβιάζουν σωρεία συνταγματικών διατάξεων, όπως επίσης παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και το Διεθνές Σύμφωνο Ατομικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων.

Ακόμη υποστηρίζουν ότι στον Δήμο Αθηναίων έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες λειτουργίας των οίκων ανοχής, εκτός από τρεις, ενώ οι σφραγισμένοι οίκοι ανοχής, όπως αναφέρει ο δικηγόρος τους, έχουν ανοίξει και περίπου 500 λειτουργούν παράνομα.

Διαβάστε επίσης: Διεπιστημονικό συμπόσιο για συνεργασία ΑΠΘ και Πανεπιστήμιου Τιράνων

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή