Επικήδειος στην πολιτική κηδεία του Μ. Αγγουράκη από τον Γ. Μαρίνο

Σε κλίμα βαθύτατης συγκίνησης και οδύνης, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τα μέλη του ΠΓ και της ΚΕ του κόμματος, καθώς και πλήθος κόσμου παρευρέθησαν στην πολιτική κηδεία του στελέχους και ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Μπάμπη Αγγουράκη στο Κοιμητήριο Καισαριανής.
4'

«Αποχαιρετούμε τον σύντροφο Μπάμπη ο οποίος από τα νεανικά του χρόνια ως στέλεχος της ΚΝΕ μέχρι την ύστατη στιγμή διέθεσε τη ζωή του, τη δράση του στην υπηρεσία του ΚΚΕ για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, του λαού μας, για την υπόθεση του σοσιαλισμού», είπε στον επικήδειο λόγο του, το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος.

Ο κ. Μαρίνος αναφέρθηκε στην αγωνιστική δράση του Μπάμπη Αγγουράκη από το 1968, όταν σε ηλικία 17 ετών οργανώθηκε στην ΚΝΕ και αργότερα στο ΚΚΕ, όπου εξελέγη μέλος της ΚΕ από το 12ο ως και το 18ο Συνέδριο, προσθέτοντας ότι «από το 1992 μετά την αντεπανάσταση μέχρι το 2009 ήταν επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Κ.Ε , παρακολουθώντας στενά την κατάσταση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, με ιδιαίτερη συμβολή στην οργάνωση των Διεθνών Συναντήσεων των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που ξεκίνησαν από την Αθήνα μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες».

Ο Μπάμπης Αγγουράκης από το 1997 έως το 2000 ήταν βουλευτής Α' Αθήνας του ΚΚΕ, το 2009 εξελέγη ευρωβουλευτής και, όπως είπε ο κ. Μαρίνος, «κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες και ανταποκρίθηκε με ευθύνη στα καθήκοντά του, παρεμβαίνοντας για κάθε λαϊκό πρόβλημα, συνδυάζοντας τις υποχρεώσεις του στην ευρωβουλή με τη δράση στους χώρους δουλειάς, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους που τον τίμησαν και τους τίμησε όλα αυτά τα χρόνια».

Το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι ο Μπάμπης Αγγουράκης πάλεψε με μαχητικότητα και στο Ευρωκοινοβούλιο «ενάντια στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεών της, ενάντια στο συμβιβασμό και την ευρωλαγνεία του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), πάλεψε ενάντια στον πολιτικό οπορτουνισμό και την απεμπόληση της κομμουνιστικής ταυτότητας από μια σειρά πρώην κομμουνιστικά κόμματα της Ευρώπης, αγωνίστηκε για τη συνεργασία των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων που έχουν στόχο τη σοσιαλιστική-κομμουνιστική προοπτική».

Ο Μπάμπης Αγγουράκης ήταν μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και δούλεψε στο αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στη χώρα μας αλλά και στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή και στη Λατινική Αμερική.

Ο κ. Μαρίνος τόνισε ότι ο Μπάμπης Αγγουράκης «επέμεινε στο δυνάμωμα της διεθνιστικής αλληλεγγύης, για τη στήριξη Κομμουνιστικών Κομμάτων, αγωνιστών και αγωνιστριών που αντιμετώπιζαν αντικομμουνιστικές διώξεις, επιθέσεις από κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς, συνέβαλε μεταξύ άλλων στην καθιέρωση των μπριγάδων αλληλεγγύης στη Νικαράγουα, στήριξε τις μπριγάδες στην Κούβα».

«Ήταν σεμνός , ακούραστος αγωνιστής και πάλευε καθημερινά με πίστη στις αρχές και στην πολιτική του ΚΚΕ, στις αρχές της σοσιαλιστικής επανάστασης στο δίκιο της εργατικής τάξης, του λαού μας», είπε ο κ. Μαρίνος τονίζοντας ότι ο Μπάμπης Αγγουράκης «έδωσε το αγωνιστικό του “παρών” στις δύσκολες στιγμές που πέρασε το κόμμα μας στην αναμέτρηση με όσους έφυγαν και πολέμησαν το ΚΚΕ, πάλεψε μαζί με την πλειοψηφία της ΚΕ ενάντια στο διαλυτικό ρόλο των διασπαστών, την απόπειρα να πλήξουν το κόμμα μας, διέθεσε τις δυνάμεις του για την ανασυγκρότηση του ΚΚΕ τα δύσκολα εκείνα χρόνια, σε όλη την πορεία μέχρι σήμερα».

Τον Μπάμπη Αγγουράκη αποχαιρέτησαν σύντροφοί του από την Κομματική Οργάνωση Ελληνορώσων του ΚΚΕ, ο Τάσος Γαλανόπουλος εκ μέρους του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, Σταύρος Τάσσος, ενώ η συγκίνηση κορυφώθηκε με τα λόγια που είπε για τον πατέρα της η κόρη του Μπάμπη Αγγουράκη, Έλλη.

Στην πολιτική κηδεία του Μπάμπη Αγγουράκη παρευρέθησαν οι ευρωβουλευτές Συλβάνα Ράπτη, Άννυ Ποδηματά, Ρόδη Κράτσα, καθώς και ο πρεσβευτής της Κούβας και αντιπροσωπείες του ΑΚΕΛ, του ΚΚ Τουρκίας, του Κόμματος Εργασίας Βελγίου, της Παλαιστινιακής Παροικίας και της Παλαιστινιακής Πρεσβείας.

Στεφάνια απέστειλαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, το ΑΚΕΛ και η ΕΔΟΝ.