Εντοπισμός και διάσωση 31 παράνομων μεταναστών στη Σάμο

Τριάντα ένας παράνομοι μετανάστες, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικοι, εντοπίστηκαν και διεσώθησαν στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Γάτου της Σάμου.
1'

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των καθημερινών επιχειρήσεων που επιτελεί το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή στα θαλάσσια σύνορα της χώρας, πλωτό περιπολικό του Λιμενικού, εντόπισε στην θαλάσσια περιοχή μία πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, η οποία είχε έντονη εισροή υδάτων και ικανό αριθμό παράνομων μεταναστών, οι οποίοι βρίσκονταν εντός της θάλασσας.

Το πλωτό σκάφος προσέγγισε τη λέμβο και περισυνέλλεξε ασφαλώς τους 31 μετανάστες, οι οποίοι στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σάμου, όπου και συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, καθότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Επτά εκ των διασωθέντων διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη ενώ οι υπόλοιποι οδηγήθηκαν στη Λιμενική Αρχή Σάμου.

Παράλληλα, σε γενόμενη περιπολία από υπηρεσιακό όχημα του Λιμενικού, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στη Βάθεια Σάμου, επιπλέον έξι παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν στην εν λόγω λέμβο και είχαν αποβιβασθεί ασφαλώς στη στεριά.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2014 - Ηλεία: Καθαρίστρια βρήκε κάτω από θρανίο έντεκα...

Αποτελέσματα εκλογών 2014: Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς (πότε;) καλύτερα...