Θεσσαλονίκη: "Κεραυνοί" αντιπρύτανη κατά πρύτανη και συμβουλίου ΑΠΘ

Βαρύτατους υπαινιγμούς άφησε χθες ο Γιάννης Παντής σε βάρος του συμβουλίου του ΑΠΘ αλλά και παραγόντων του ιδρύματος, υπονοώντας μεταξύ άλλων τον πρύτανη Γιάννη Μυλόπουλο, χωρίς πάντως να τους κατονομάζει.
3'


Σχολιάζοντας την απόφαση του συμβουλίου το οποίο τον απέκλεισε από τη διεκδίκηση της πρυτανείας ο αντιπρύτανης Οικονομικών δήλωσε ("Στο Κόκκινο") πως "ίσως να αρχίσει να γίνεται και στην Ελλάδα αυτό που γίνεται στο Ιράν, όπου οι υποψήφιοι εγκρίνονται πρώτα από τους Αγιατολάχ". Ο υπαινιγμός αφορούσε τα μέλη του συμβουλίου, τα οποία προχθές αποφάσισαν να κόψουν τον κ. Παντή από τη συνέχεια της κούρσας για την κατάκτηση της πρυτανείας, δίνοντάς του μάλιστα μόνο μία θετική ψήφο σε σύνολο δώδεκα μελών.

Σε γραπτή δήλωσή του ο αντιπρύτανης κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς τα μέλη του συμβουλίου ότι λειτούργησαν αδιαφανώς. "Η υποψηφιότητά μου ήταν μια επιλογή ανάγκης για την υποστήριξη του χειμαζόμενου δημόσιου πανεπιστήμιου. Κινήθηκα οπωσδήποτε και από προσωπικές ελπίδες για διάφανες και αιτιολογημένες διαδικασίες, ελπίδες που διαψεύστηκαν".

Υπαινιγμούς άφησε όμως ο κ. Παντής και σε βάρος στελεχών του συμβουλίου και του κ. Μυλόπουλου, έως πρότινος στενού συνεργάτη του, με τον οποίο όμως τον τελευταίο καιρό οι σχέσεις τους έχουν διαταραχθεί. "Όλοι καταλαβαίνουμε τι έχει συμβεί στη συνεδρίαση του συμβουλίου", τόνισε ο κ. Παντής, υπογραμμίζοντας πως "πίσω από πολιτικές υπάρχουν και πρόσωπα.

Σαφώς και υπήρξαν πρόσωπα πίσω από αυτή την απόφαση" εξήγησε, αποφεύγοντας πάντως να αναφέρει ονόματα. Ερωτηθείς για τη στάση που θα τηρήσει έναντι των τριών υποψηφίων που προκρίθηκαν (Γιάννη Παπαδογιάννη, Στέργιου Λογοθετίδη και Περικλή Μήτκα) ο κ. Παντής δήλωσε ότι "δεν θα κάνω προσωπική στρατηγική, να συζητώ με τον κάθε υποψήφιο. Είμαι μέλος μιας συλλογικότητας και εκεί θα λάβουμε τις αποφάσεις μας", εννοώντας τη "Συσπείρωση Πανεπιστημιακών" η οποία πρόσκειται ως γνωστόν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η "Συσπείρωση" θα συνέλθει προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της την προσεχή Τρίτη. Κύκλοι της παράταξης πάντως τόνιζαν χθες στη "Μ" ότι "τα ονόματα που θα μας απασχολήσουν είναι αυτά των κ. Λογοθετίδη και Παπαδογιάννη", αφήνοντας εκτός τον κ. Μήτκα.

ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Σε αντίθεση με τον κ. Παντή, ο δεύτερος που κόπηκε από τη συνέχεια της κούρσας για την πρυτανεία, ο καθηγητής Χημείας και πρώην αντιπρύτανης Ανδρέας Γιαννακουδάκης, απέφυγε χθες να προβεί σε δηλώσεις. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, ο κ. Γιαννακουδάκης υπέβαλε αίτηση ανάκλησης της παραίτησής του από το συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην αντιπρύτανης είχε δηλώσει εξ αρχής ότι θα απέχει από τις συνεδριάσεις του οργάνου για λόγους δεοντολογίας έως ότου ληφθεί η απόφαση για τους υποψήφιους πρυτάνεις. Ωστόσο, έπειτα από απαίτηση του συμβουλίου αποφάσισε να παραιτηθεί προκειμένου να μην προκληθούν εντάσεις.

Μετά όμως την τελευταία εξέλιξη και την ετυμηγορία των πρώην συναδέλφων του, οι οποίοι του έδωσαν μόλις δύο θετικές ψήφους, ο κ. Γιαννακουδάκης αποφάσισε, όπως φαίνεται, να κηρύξει πόλεμο προς το όργανο ξεκινώντας από την αίτηση ανάκλησης της παραίτησής του. Όπως μάλιστα δηλώνει προς τους συνομιλητές του, θεώρησε την απαίτηση του συμβουλίου "εκβιαστική", καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται πουθενά στον νόμο.

makthes.gr

Διαβάστε επίσης: Νέα στοιχεία για το θανατηφόρο τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη ο Ν. Νταμπίζας