Παρανάλωμα του πυρός κατάστημα στη Νάξο

Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα από τη φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης στην πόλη της Νάξου...
1'

Συγκεκριμένα, το κατάστημα βρισκόταν στην οδό Παπαβασιλείου στο ύψος του παλιού ΙΚΑ σε χρωματοπωλείο, το οποίο παρά την έγκαιρη προσέλευση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου κάηκε ολοσχερώς, όπως και ο όροφος πάνω από το κατάστημα, που ευτυχώς δεν κατοικείται.

Τα εύφλεκτα εμπορεύματα που υπάρχουν σε ένα χρωματοπωλείο συνέτειναν στην καταστροφική δράση της φωτιάς που εκδηλώθηκε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Οπωσδήποτε η ώρα, που προκλήθηκε η φωτιά μετά τις 2 τα ξημερώματα Τρίτης 3/6, αποτελεί ερωτηματικό.

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο που ενημερώθηκε στις 3:25 και έφτασε μετά από μισή ώρα λόγω της απόστασης που έχει η βάση του από την πόλη της Νάξου, επιχείρησε και έθεσε υπό έλεγχο τη φωτιά μετά από 1 ώρα, ενώ πλήρη κατάσβεση έγινε στις 7:00 το πρωί. Η πυροσβεστική παρέμεινε τις επόμενες ώρες στο σημείο για την περίπτωση αναζοπύρωσης.

Είναι ευτύχημα, που στον πρώτο όροφο δεν υπήρχαν κάτοικοι, όπως και ότι η φωτιά δεν είχε επεκταθεί στα παρακείμενα κτήρια.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι λόγω των εύφλεκτων υλικών η φωτιά δεν ήταν δυνατόν να σβήσει εύκολα και η επιχείρηση αρχικά επικεντρώθηκε στον έλεγχό της ώστε να μην επεκταθεί στα παρακείμενα κτήρια.

Όπως είπε στο Naxos News, ο πυραγός Μπόπης Χρήστος, η υπηρεσία διενεργεί προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά.

Διαβάστε επίσης:

Δέκα χρόνια για την επίθεση με μαχαίρι κατά 17χρονου στο Παλαιό Φάληρο