Τι ευχήθηκαν οι επικεφαλής των χριστιανικών εκκλησιών
Ενότητα και ελπίδα ευχήθηκαν στους πιστούς, οι επικεφαλής των χριστιανικών εκκλησιών στα Αναστάσιμα μηνύματά τους.
Στη στάση του ανθρώπου απέναντι στη φύση και στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων αναφέρεται στο πασχαλινό του μήνυμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «Διά τον πνευματικώς ερευνώντα το θέμα, η αμαρτία διαταράσσει όχι μόνον την αρμονίαν των πνευματικών σχέσεων αλλά και των φυσικών».
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β' εστιάζει στα φλέγοντα κοινωνικά προβλήματα της Αφρικής, την εμπορία και διακίνηση ανθρώπων αλλά και τον τρόπο που αντιμετωπίζει η Δύση την λαθρομετανάστευση: «Σας απευθύνω τον πασχάλιο ασπασμό από την Αίγυπτο, που για μια ακόμη φορά βρέθηκε στο προσκήνιο των ιστορικών εξελίξεων. Αυτή τη φορά γιατί ο λαός της ηγέρθη από τα μηνύματα της πολιτικής και κοινωνικής αδικίας».
Μήνυμα ενότητας απηύθυνε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ': «Εν τη Εκκλησία τα τέκνα του Θεού, τα πριν διεσκορπισμένα, συνηγμένα νυν εις εν, ευσεβούν, σωφρωνούν, ομονοούν, ειρηνεύουν, εργάζονται και συνεργάζονται και δημιουργούν έργον θαυμαστόν».
Η Ανάσταση συμβολίζει την ελπίδα, διαμηνύει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε μια προσπάθεια να εμψυχώσει τους Έλληνες στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν: «Οι Έλληνες το γνωρίζουμε αυτό καλύτερα από όλους. Όσες φορές το γένος μας έφθασε στα όρια της εξουθένωσης, η ελπίδα της Αναστάσεως το ανέδειξε πάλι ρωμαλέο και αναστημένο».
Το Πάσχα μας βοηθά να δούμε τον πόνο σε μια διαφορετική προοπτική αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος.
Τις ευχές του ελληνισμού από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού μεταφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και προτρέπει τους πιστούς να δεχθούν με ευλάβεια το ζωογόνο φως της Ανάστασης.
«Η 'αιώνιος ζωή' [...] το μόνον που απαιτεί από τον άνθρωπο είναι να την αποδεχθεί 'εν καθαρά καρδία', δηλ. εν ταπεινώσει και ευγνωμοσύνη» αναφέρει στο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός.