Στη Σχολή Ευελπίδων ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Τα ξίφη στους νέους και νέες ανθυπολοχαγούς επέδωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε το πρωί στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη Αττικής.

Στη Σχολή Ευελπίδων ο Δημήτρης Αβραμόπουλος
1'

Τον καθιερωμένο όρκο έδωσαν 277 νέοι και νέες ανθυπολοχαγοί, εκ των οποίων 240 από την Ελλάδα -217 άνδρες και 23 γυναίκες-, 24 από την Κύπρο -23 άνδρες και μία γυναίκα-, έξι από την Αρμενία, δύο από τη Συρία, δύο από την Ιορδανία, δύο από το Μαυροβούνιο -ένας άνδρας και μία γυναίκα- και ένας από την Αλβανία.

Ο αρχηγός της τάξεως επέδωσε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας κασετίνα με τα μετάλλια της τάξεως, που απεικονίζουν τον υποστράτηγο Σβορώνο- Τσιγάντε Χριστόδουλο, το όνομα του οποίου φέρει η συγκεκριμένη τάξη.

Στην τελετή παρέστησαν εκ μέρους της Βουλής ο αντιπρόεδρος Γιάννης Τραγάκης, ο υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο βουλευτής Γιώργος Βαρεμένος, εκπρόσωποι κομμάτων, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι τοπικές Αρχές καθώς και συγγενείς και φίλοι των νεοορκισθέντων. Από τις ξένες αντιπροσωπείες αισθητή ήταν η παρουσία των Κυπρίων και των Ιορδανών συγγενών και φίλων των νεοορκισθέντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη τάξη είναι η τελευταία με τόσο μεγάλο αριθμό αποφοιτησάντων σπουδαστών καθώς λόγω μνημονιακών δεσμεύσεων ο αριθμός των εισακτέων θα βαίνει μειούμενος.

Διαβάστε επίσης

Δεν θα σταματούν να βομβαρδίζουν: Θα κατεβάσουν το βουνό οι Πιλότοι!(vid)

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή