Στη Σχολή Ευελπίδων ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Τα ξίφη στους νέους και νέες ανθυπολοχαγούς επέδωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε το πρωί στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη Αττικής.
1'

Τον καθιερωμένο όρκο έδωσαν 277 νέοι και νέες ανθυπολοχαγοί, εκ των οποίων 240 από την Ελλάδα -217 άνδρες και 23 γυναίκες-, 24 από την Κύπρο -23 άνδρες και μία γυναίκα-, έξι από την Αρμενία, δύο από τη Συρία, δύο από την Ιορδανία, δύο από το Μαυροβούνιο -ένας άνδρας και μία γυναίκα- και ένας από την Αλβανία.

Ο αρχηγός της τάξεως επέδωσε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας κασετίνα με τα μετάλλια της τάξεως, που απεικονίζουν τον υποστράτηγο Σβορώνο- Τσιγάντε Χριστόδουλο, το όνομα του οποίου φέρει η συγκεκριμένη τάξη.

Στην τελετή παρέστησαν εκ μέρους της Βουλής ο αντιπρόεδρος Γιάννης Τραγάκης, ο υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο βουλευτής Γιώργος Βαρεμένος, εκπρόσωποι κομμάτων, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι τοπικές Αρχές καθώς και συγγενείς και φίλοι των νεοορκισθέντων. Από τις ξένες αντιπροσωπείες αισθητή ήταν η παρουσία των Κυπρίων και των Ιορδανών συγγενών και φίλων των νεοορκισθέντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη τάξη είναι η τελευταία με τόσο μεγάλο αριθμό αποφοιτησάντων σπουδαστών καθώς λόγω μνημονιακών δεσμεύσεων ο αριθμός των εισακτέων θα βαίνει μειούμενος.

Διαβάστε επίσης

Δεν θα σταματούν να βομβαρδίζουν: Θα κατεβάσουν το βουνό οι Πιλότοι!(vid)