Κρήτη: Ελεύθερο με υψηλές εγγυήσεις το ζευγάρι για τα εικονικά τιμολόγια

Ελεύθερο αφέθηκε το ζευγάρι επιχειρηματιών που κατηγορείται ότι είχε στήσει «βιομηχανία» εικονικών τιμολογίων, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, μετά την απολογία του σήμερα στον ανακριτή.
2'

Το ζευγάρι αφέθηκε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους και υψηλές χρηματικές εγγυήσεις,ύστερα από σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Στον επιχειρηματία επιβλήθηκε εγγύηση ύψους 80.000 ευρώ και στην σύζυγο του 20.000 ευρώ καθώς τους απαγορεύτηκε και η έξοδος από την χώρα. Ακόμα, υποχρεούνται να εμφανίζονται μία φορά τον μήνα στο Α.Τ της περιοχής τους.

Οι δικηγόροι του ζεύγους, κ. Γιώργος Στρατάκης και κ. Μάνος Καλλέργης ζήτησαν από τον ανακριτή τον διορισμό πραγματογνώμονα που θα ελέγξει τα επίμαχα τιμολόγια για να ξεκαθαρίσει αν είναι εικονικά ή όχι.

"Δεν υπάρχει το αδίκημα που τους αποδίδεται. Μιλάμε για συναλλαγές πραγματικές και η κατηγορία στηρίζεται σε μία έρευνα που έγινε και για την οποία το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει αποδεχτεί τη βασιμότητα της έκθεσης ελέγχο που έκανε η Οικονομική Αστυνομία προκειμένου στην συνέχεια ο διευθυντής της αρμόδιας ΔΟΥ να επιβάλλει πρόστιμα. Επίσης, δεν έχει κοινοποιηθεί νόμιμα στους διωκόμενους η έκθεση για να ασκήσουν προσφυγές ενώπιον της διοικητικής δικαιοσύνης." δήλωσαν οι δικηγόροι του ζευγαριού.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας δύο επιχειρηματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στο χώρο του τουρισμού στο Ηράκλειο Κρήτης, κατηγορούμενοι για απάτη σε βάρος του Δημοσίου και φοροδιαφυγή σε βαθμό κακουργήματος.

Πρόκειται για ένα έναν 64χρονο την 57χρονη σύζυγό του, ιδιοκτήτες τριών εταιρειών που διαχειρίζονταν ξενοδοχειακές μονάδες και εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων.
Από την έρευνα προέκυψε ότι το ύψος των εσόδων που δεν είχαν δηλώσει και οι αναλογούντες φόροι ξεπερνούν σε αξία τα 10.000.000 ευρώ.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν κλιμάκιο της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας μετέβη στο Ηράκλειο Κρήτης, προκειμένου να διερευνήσει υπόθεση σχετικά με απόκτηση παράνομου περιουσιακού οφέλους του 64χρονου, προερχόμενο από μη απόδοση Φ.Π.Α και έκδοση εικονικών τιμολογίων.
Στο πλαίσιο της έρευνας, οι αστυνομικοί εντόπισαν οργανωμένο λογιστήριο, στο οποίο τηρούνταν τα βιβλία των τριών εταιριών του 64χρονου, καθώς και της 57χρονης συζύγου του.

Ειδικότερα, στο λογιστήριο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πειστήρια έγγραφα, που αφορούσαν τις εξής εταιρείες των δύο ατόμων, οι οποίες δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού:

Ανώνυμη Εταιρεία με κύρια δραστηριότητα την παροχή ξενοδοχειακών υπηρεσιών, στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της οποίας ανήκουν τρεις ξενοδοχειακές μονάδες, στην Χερσόνησο Ηρακλείου – Κρήτης.

Ανώνυμη Εταιρεία με κύρια δραστηριότητα την παροχή επιχειρηματικών συμβουλών, στην διαχείριση της οποίας υπάγονται τρία ξενοδοχεία και (89) οχήματα και

Ανώνυμη Εταιρεία με κύρια δραστηριότητα την ενοικίαση και εκμίσθωση αυτοκινήτων ιδιοκτησίας της, με στόλο που ξεπερνά τα 1.000 οχήματα.

Πηγή: cretalive.gr

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλη απάτη στον τουρισμό με «πρωταγωνιστές» ένα ζευγάρι