Βρήκαν τον «πατέρα» του Σήφη, του κροκόδειλου! (vids)
Σε μια μικρή κοινωνία όπως το Ρέθυμνο ήδη έχουν αρχίσει να στρέφονται οι υποψίες κατά συγκεκριμένων ανθρώπων που πιθανώς να είναι οι ιδιοκτήτες του κροκόδειλου.
Σύμφωνα με το flashnews.gr ο Σήφης άνηκε σε έναν Ρεθεμνιώτη επιχειρηματία, γύρω στα 45, ο οποίος τον αγόρασε όταν ήταν μικρό κροκοδειλάκι για να τον χρησιμοποιήσει ως «ατραξιόν» σε κάποιο από τα νυχτερινά μαγαζιά που διέθετε.
Ο δικός του κροκόδειλος έχει χαθεί από τα μάτια των συντοπιτών του εδώ και ένα περίπου χρόνο, όσο δηλαδή πιστεύεται πως βρίσκεται και ο Σήφης στη λίμνη.
Ωστόσο, η αστυνομία ερευνά και την υπόθεση ενός νεαρού που είχε στην κατοχή του έναν κροκόδειλο, τον οποίο μάλιστα αγόρασε πριν από πέντε χρόνια (όσο ακριβώς χρονών πιστεύεται πως είναι και ο Σήφης).
Ο νεαρός ζει σε ένα χωριό κοντά στη λίμνη του Φράγματος των Ποταμών και, σύμφωνα με πληροφορίες, δυσκολευόταν να αντεπεξέλθει στο «μεγάλωμα» του ζώου που αγόρασε ως... κατοικίδιο, δυσκολευόταν να τον ταΐσει, αλλά και να του αλλάξει νερό, καθώς το ζώο όσο κι αν περνούσαν τα χρόνια δεν έλεγε να... εξημερωθεί.
Δύσκολη ημέρα η σημερινή για τον Σήφη
Στο μεταξύ, ξεκινούν οι πρώτες προσπάθειες για τον εντοπισμό και τη«σύλληψη» του κροκόδειλου στο φράγμα ποταμών στο Ρέθυμνο.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους που έχουν συνεργαστεί και αναλάβει το πρωτόγνωρο αυτό έργο στην Κρήτη, οι προσπάθειες αφορούν σε τοποθέτηση μεγάλων κλουβιών όπου μέσα θα υπάρχουν ως δόλωμα κομμάτια κρέατος.
Ο «Σήφης» όπως έχει ονομαστεί ο κρητικός κροκόδειλος, σε περίπτωση που πιαστεί στις αυτοσχέδιες φάκες θα μεταφερθεί σε ειδικό κέντρο, σε συνεργασία με το ΕΛΚΕΘΕ και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.
Σύμφωνα με τον διευθυντή διαχείρισης υδραυλικών έργων του ΟΑΚ, Βαγγέλη Μαμαγκάκη και τον ερπετολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, Πέτρο Λυμπεράκη, οι προσπάθειες εμπεριέχουν και το ενδεχόμενο τελικά να υπάρχει στο φράγμα ποταμών, ζευγάρι κροκοδείλων. Προς το παρόν όμως, πέρα από τις φημολογίες, σοβαρές ενδείξεις δεν υπάρχουν σχετικά με την ύπαρξη δεύτερου κροκόδειλου.
Ήδη πλέγματα και κάμαρες έχουν επιστρατευτεί ώστε να εντοπιστεί ο «Σήφης» ο οποίος έχει κάνει την ευρύτερη περιοχή του Αμαρίου και το Φράγμα των Ποταμών γνωστό σε μεγάλο μέρος του κόσμου.
Οι ειδικοί ελπίζουν στα θετικά αποτελέσματα, ζητούν όμως από τους πολίτες να μην υπερβάλουν και να μην πλησιάζουν τις όχθες του φράγματος.
Να σημειωθεί πως μπορεί στην Κρήτη να κατασκευαστεί για πρώτη φορά ένα κλουβί-παγίδα για κροκόδειλους, αλλά στην Αυστραλία τέτοια κλουβιά υπάρχουν σε όλα τα ποτάμια και γενικά τα υδροσυστήματα, ενώ για τις εκεί αρχές πρόβλημα αποτελούν οι επισκέπτες που λατρεύουν να φωτογραφίζονται πάνω σε αυτά τα κλουβιά με αποτέλεσμα να συμβαίνουν συχνά ατυχήματα με τους κροκόδειλους.
Συνεχίζουν να αναζητούν και δεύτερο κροκόδειλο
Παράλληλα, η ομάδα επιστημόνων εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο ύπαρξης και δεύτερου κροκόδειλου στη λίμνη, με τον κύριο Μαμαγκάκη να επισημαίνει πως «εμείς είμαστε προετοιμασμένοι γι΄αυτό το ενδεχόμενο».
Την ίδια ώρα, η σελίδα του "Σήφη" στο Facebook "Ο Σήφης ο κροκόδειλος και οι φίλοι του..." συνεχίζει να σπάει όλα τα ρεκόρ, καθώς πλέον αριθμεί πάνω από 11,000 μέλη σε λίγα 24ωρα!
Διαβάστε επίσης:
Ετοιμάζουν φάκα για τον Σήφη τον Κροκόδειλο – Δείτε πώς θα τον πιάσουν (vid)
Διεθνής αναγνώριση για τον Σήφη... τον κροκόδειλο (pics+vid)
Αγωνία για τον Σήφη τον κροκόδειλο
H BLACKROCK, ο κροκόδειλος και οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας