Κρήτη: Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση στη Νίδα

Στον Ψηλορείτη και συγκεκριμένα στο οροπέδιο της Νίδας, θα πραγματοποιηθεί η φετινή πανελλήνια συνάντηση των ορειβατών της Ελλάδας.
1'

Στο οροπέδιο της Νίδας δίνουν ραντεβού σε λίγες ημέρες, ορειβάτες από όλη την Ελλάδα. Η ορειβατική παράδοση που θέλει τους ορειβάτες όλης της χώρας να συναντώνται μια φορά το χρόνο, ανήμερα της γιορτής του Προφήτη Ηλία, θα υλοποιηθεί φέτος στον Ψηλορείτη. Η συνάντηση θα γίνει το διήμερο 19-20 Ιουλίου. Διοργανώνεται από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Ηρακλείου, τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Ρεθύμνου, τελεί υπό την αιγίδα της Ε.Ο.Ο.Α. και συνδιοργανώνεται από το Δήμο Ανωγείων, την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και την ΑΚΟΜΜ-Ψηλορείτης Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Σάββατο 19/07/14 : Επίσημοι χαιρετισμοί της εκδήλωσης, συζήτηση για ορειβατικά θέματα, καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων μεταξύ των Συλλόγων, δείπνο και ορειβατικό γλέντι με τη συμβολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων.

Κυριακή 20/07/14 : Ορειβατικές διαδρομές με κύρια αυτή της ψηλότερης κορυφής του Ψηλορείτη, Τίμιος Σταυρός (2456μ.) και εναλλακτική τη διαδρομή στο Καμαραϊκό Σπήλαιο.

Πηγή: cretalive.gr