Olivier Behra: Αυτός είναι ο «κροκοδειλάκιας» που θα πιάσει τον Σήφη (pics+vid)
Ο ίδιος ζήτησε από τις Αρχές της Κρήτης να του πληρώσουν τα εισιτήρια, προκειμένου να βρεθεί στο Ρέθυμνο, να μελετήσει τις συνθήκες διαβίωσης του Σήφη και να βοηθήσει τους άπειρους σε τέτοια θέματα Έλληνες να πιάσουν τον κροκόδειλο που έχει μπει για τα καλά στις ζωές των κρητικών.
Μένει να δούμε αν Διευθυντής του Οργανισμού Ανάπτυξης και Διαχείρισης του φράγματος Ποταμών, θα πάρει το ok από τις τοπικές Αρχές για να έρθει στη χώρα μας ο πιο διάσημος κροκοδειλάκιας του πλανήτη...
Ποιος είναι ο Olivier Behra;
Αγαπάει πολύ το περιβάλλον και τα οικοσυστήματα. Έχει μεγαλώσει εκατοντάδες κροκόδειλους ανά τον κόσμο και δεν χάνει ευκαιρία να επισκέπτεται λίμνες και ποτάμια που φιλοξενούν αυτά τα άγρια ζώα.
Σε ηλικία 18 ετών πραγματοποίησε ένα ταξίδι στο Καμερούν, χώρα στην οποία είχε μεγαλώσει κι έφυγε όταν ήταν ακόμα 8 χρονών. Σε μια βόλτα του σε ένα δάσος βρέθηκε φάτσα με φάτσα με ένα μικρό κροκοδειλάκι και όπως ο ίδιος λέει αυτή ήταν η αφορμή του να δουλέψει με τη φύση.
Από τότε λοιπόν του κόλλησε το «μικρόβιο» των κροκοδείλων. Μάλιστα για να εξοικειωθεί με τα άγρια ζώα δούλεψε σαν φύλακας στον ζωολογικό κήπο του Παρισιού.
Εκεί η επιθυμία του να γνωρίσει καλύτερα τον κόσμο των κροκοδείλων έγινε ανάγκη. Έτσι αν και δεν διέθετε κάποιο δίπλωμα κατάφερε να πείσει τους υπεύθυνους του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας να του δώσουν μια θέση εκεί προκειμένου να μελετήσει τους κροκόδειλους.
Γρήγορα ταξίδεψε στην κεντρική Αφρική, σε χώρες που ζουν τα ερπετά αυτά. Επειδή εκεί δεν υπήρχε κάποια βάση πληροφοριών για τους κροκόδειλους, δεν άργησε να γίνει ένας από τους πλέον έμπειρους «κροκοδειλάκιδες». Επειδή αυτά τα πλάσματα είναι επικίνδυνα, όπως ο ίδιος λέει το δυσκολότερο κομμάτι του έργου του ήταν να αποτρέψει τις συγκρούσεις του τοπικού πληθυσμού με τα ερπετά.
Από το 1989 συνεργάζεται με τον ΟΗΕ. Εκείνη τη χρονιά μάλιστα μετάδωσε τις γνώσεις του στην κυβέρνηση της Μαδαγασκάρης η οποία επιθυμούσε να ασχοληθεί με την εκτροφή κροκοδείλων.
Ο Olivier Behra στην πολύχρονη ενασχόλησή του με τους κροκόδειλους έχει χτίσει ζωολογικούς κήπους που πληρούν τις προδιαγραφές για να επιβιώσουν τα επικίνδυνα ερπετά, έχει μεταδώσει τις γνώσεις του για αυτά σε πολλές χώρες –κυρίως αφρικανικές- ενώ συνεχώς πραγματοποιεί ταξίδια σε χώρες που ζουν κροκόδειλοι για να τους μελετήσει και να βοηθήσει στην επιβίωσή τους.
Μετά από όλα αυτά, μάλλον δεν θα του είναι και τόσο δύσκολο να βρει τον Σήφη...
Διαβάστε επίσης:
«Θέλουμε ο Σήφης να μείνει στον τόπο μας»