Σοβαρά προβλήματα υδροδότησης αντιμετωπίζει ο δήμος Πηλίου

Με τη χρήση υδροφόρων προσπαθεί ο Δήμος Ν. Πηλίου να λύσει το πρόβλημα του νερού που αντιμετωπίζει σε ποσοστό 70% της έκτασης του Δήμου.
3'

Από το φράγμα Παναγιώτικο, που η στάθμη του έφτασε στο ελάχιστο, υδρεύεται πλέον μόνο το Τρίκερι, καθώς βγήκαν εκτός Κ. Νερά και Κορώπη.

Τα παραπάνω επισήμανε, μιλώντας σήμερα στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο υπεύθυνος του τομέα ύδρευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου Κώστας Λεγαντής, που απευθύνει έκκληση στους κατοίκους και στους επισκέπτες για οικονομία στο νερό, τουλάχιστον μέχρι να κορυφωθεί η κίνηση λίγο μετά τις 15 Αυγούστου.

Ο κ. Λεγαντής, τόνισε ότι το φετινό καλοκαίρι είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος και απηύθυνε έκκληση για περιορισμό της κατανάλωσης νερού τόσο από τους κατοίκους, όσο και από τους επισκέπτες.

Όπως ανέφερε «το νερό δεν επαρκεί και αναγκαζόμαστε σε πολλές περιπτώσεις ξεκινήσαμε να μεταφέρουμε νερό με ανοξείδωτα βυτία από μια περιοχή σε κάποια άλλη.

Ήδη το μέτρο αυτό έχει ξεκινήσει πιλοτικά από χθες Κυριακή, για να δούμε αν λειτουργεί και αν συμφέρει στο Δήμο, έγινε στις περιοχές, Κατηγιώργη, Μουρτιά, Λύρη και στο Καλαμάκι», ανέφερε ο κ. Λεγαντής που την χαρακτήρισε λύση έκτακτης ανάγκης, αλλά τόνισε ότι δεν υπάρχουν και άλλες επιλογές.

Ο υπεύθυνος ύδρευσης του Δήμου εξήγησε ότι, έχουν στερέψει η πηγές και οι γεωτρήσεις, κάτι που οφείλεται στους δύο τελευταίους άνυδρους χειμώνες. «Το είχαμε προβλέψει και είχαμε βγάλει ανακοινώσεις για ορθολογική χρήση του νερού και χωρίς σπατάλη, αλλά ο κόσμος δεν το αντιλαμβάνεται ή δε δίνει σημασία και φτάσαμε στο σημείο να υπάρχει πρόβλημα επάρκειας νερού», ανέφερε.

Πρόβλημα με το νερό αντιμετωπίζει το 70% του Δήμου Ν. Πηλίου από το πάνω μέρος της Αργαλαστής, το Χόρτο, το Καλαμάκι, ο Κατηγιώργης και άλλοι οικισμοί που τις ώρες αιχμής, το μεσημέρι και το απόγευμα, δεν υπάρχει νερό. Οι δεξαμενές γεμίζουν το βράδυ, το νερό φτάνει μέχρι το μεσημέρι και στη συνέχεια υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, εκτίμησε ο κ. Λεγαντής.

Ο Δήμος Ν. Πηλίου ήδη δρομολόγησε τη μεταφορά νερού με δίκτυο στον Κατηγιώργη, αλλά πρόκειται για έργο που κοστίζει και δεν είναι εύκολο να γίνει ειδικά μέσα στο καλοκαίρι.

Ο υπεύθυνος ύδρευσης επισήμανε ότι στα Καλά Νερά δεν υπάρχει πρόβλημα δουλεύουν καλά οι γεωτρήσεις, αλλά οι άλλες περιοχές του Δήμου, ειδικά τα ορεινά σπίτια αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

«Ως Δήμος φροντίσαμε να μην έχουμε σχεδόν καμία απώλεια από το δίκτυο ύδρευσης, δόθηκαν λύση, όπως στην Πάλτση, αλλά τα έργα ύδρευσης είναι ακριβά έργα και χρήματα δεν υπάρχουν. Αν υπήρχαν χρήματα, θα μπορούσαν να γίνουν νέες γεωτρήσεις ή μεταφορά νερού σε σημεία που δεν υπάρχει και να λυθούν προβλήματα», τόνισε.

Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ν. Πηλίου, είναι οι οφειλές κατοίκων για το νερό που ο κ. Λεγαντής απέδωσε στην νοοτροπία αρκετών κατοίκων να μην πληρώνουν το νερό και ο Δήμος εφαρμόζει απαρέγκλιτα τον κανονισμό ύδρευσης, που προβλέπει διακοπές υδροδότησης γίνεται σε καταναλωτές που έχουν να πληρώσουν πάνω από 3 χρόνια το νερό.

Ο υπεύθυνος ύδρευσης απηύθυνε έκκληση για περιορισμό της σπατάλης, και ζητάει από τους καταναλωτές να μη χρησιμοποιούν λάστιχα για πλύσιμο αυλών και πλύσιμο αυτοκινήτων, «για να μη γίνουμε δυσάρεστοι και επιβάλλουμε πρόστιμα». Συνέστησε δε υπομονή και αυτοσυγκράτηση για τις επόμενες δύο εβδομάδες, που κορυφώνεται η τουριστική κίνηση στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Τραγικό τέλος για τον αγνοούμενο Βρετανό τουρίστα

Μαύρος καπνός «σκέπασε» την Κάντζα

Αγρίνιο: 70χρονος αυτοκτόνησε με τραγικό τρόπο

Θλίψη στην Καστοριά για τον θάνατο ενός φοιτητή