Το κράτος «γλυκαίνει» τους φορολογούμενους με νέο σχέδιο αποπληρωμής

Η αδυναμία των Ελλήνων φορολογούμενων να ανταποκριθούν στις οφειλές τους αναγκάζει το Υπουργείο Οικονομικών να χαράξει νέο σχέδιο, με προοπτική όσοι έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την εφορία να μπορέσουν να εξοφλήσουν τα χρέη τους μέσω πολλών δόσεων.
1'

Το σχέδιο που εξετάζεται είναι οι φορολογούμενοι να μπορέσουν να κάνουν ρύθμιση από 24 μέχρι και 100 δόσεις, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του κράτους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑΝΕΑ», το νέο πλάνο θα εξυπηρετήσεις δεκάδες χιλιάδες φορολογούμενους, ωστόσο θα πρέπει πρώτα η συγκυβέρνηση να πάρει και το «οκ»από την τρόικα, η οποία μέχρι στιγμής φαίνεται πολύ αυστηρή σε τέτοιου είδους θέματα και δύσκολα δίνει τη συγκατάθεσή της για σχετικές ρυθμίσεις.

Στα θετικά του σχεδίου αυτού είναι πως οι δόσεις θα ανταποκρίνονται στα οικονομικά των οφειλετών, προκειμένου αυτοί να μπορούν να είναι συνεπείς στις πληρωμές τους. Μάλιστα, όπως αναφέρεται θα υπάρξει ειδική μέριμνα για όσους ήταν «κύριοι» στις συναλλαγές τους με την εφορία μέχρι το 2010, αφού τα τελευταία χρόνια αυτοί που έμειναν άνεργοι και δεν μπόρεσαν να ξεπληρώσουν χρωστούμενα είναι χιλιάδες.

Διαβάστε επίσης:

ΕΝΦΙΑ: Το «φυσάνε και δεν κρυώνει» στο ΥΠΟΙΚ μετά από τις αντιδράσεις των φορολογούμενων