Συνελήφθη ο Δημοσθένης Βεργής για καταπάτηση δημόσιας γης

Συνελήφθη το πρωί ο πρόεδρος των Ελλήνων Οικολόγων, Δημοσθένης Βεργής, που καταζητείτο μετά την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων γιαυπόθεση καταπάτησης 452.000 τ.μ. δημόσιας γης κοντά στη λίμνη Μαραθώνα.
Συνελήφθη ο Δημοσθένης Βεργής για καταπάτηση δημόσιας γης
1'

Στον Δημοσθένη Βεργή, που καταδικάστηκε σε 37 χρόνια και 6 μήνες χωρίς αναστολή, το δικαστήριο επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 150.000 ευρώ, ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Ο κ. Βεργής δεν ήταν παρών στο δικαστήριο και καταζητείτο από τα τέλη Ιουνίου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η επίδικη δημόσια γη αφορά ακίνητα συνολικής έκτασης 452.000 τ.μ. στον 'Αγιο Στέφανο Αττικής αξίας που υπερβαίνει τα 8 εκατομμύρια ευρώ, την οποία φαίνεται να διεκδικούσε ο Δημοσθένης Βεργής για λογαριασμό του ιδίου και του πολιτικού του κόμματος.

Οι εκτάσεις, σύμφωνα με το κατηγορητήριο ήταν δασικές ή αναδασωτέες και ανήκαν στο Ελληνικό Δημόσιο ή -κάποιες από αυτές- στην ΕΥΔΑΠ.

Ο καταδικασθείς πρόεδρος του κόμματος των «Ελλήνων Οικολόγων» προέβαλε «δικαιώματα κυριότητας» για τα επίμαχα ακίνητα τα οποία μέσω πλαστογραφήσεων εμφανίζονταν ως μη δασικά.

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλη απάτη σε βάρος του ΙΚΑ και του Δημοσίου με εικονικές ασφαλίσεις εργαζομένων

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή