Ένταση στο πρώτο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου
Αρχικά, αποχώρησε από την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «Πελοποννησιακή Ένωση», Γιάννης Μανώλης διαμαρτυρόμενος για την καθυστέρηση έναρξης της συνεδρίασης.
Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε είχαν φτάσει από όλη την Πελοπόννησο οι περιφερειακοί σύμβουλοι και ενώ είχαν περάσει 35 λεπτά από την ώρα σύγκλησης το συμβουλίου δεν είχε προσέλθει ο περιφερειάρχης και καθυστερούσε η έναρξη της συνεδρίασης.
«Αποχωρώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας αυτό το γεγονός. Θέλω να πιστεύω ότι την επόμενη φορά θα δώσει εξηγήσεις και θα αναγκαστούν να λειτουργούν τα όργανα την ώρα που συγκαλείται το περιφερειακό συμβούλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μανώλης. Προσθέτοντας, «σεβασμός στην λειτουργία και τη δημοκρατία και στους ανθρώπους που έρχονται από όλη την Πελοπόννησο. Δεν είναι δυνατόν».
Ακολούθως, στην αρχή της συνεδρίασης δημιουργήθηκε προ στιγμή ένταση όταν ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Γόντικας, πήρε το λόγο για να δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχει η παράταξή του στις διαδικασίες εκλογής προεδρείου και θα ψηφίσει λευκό, γιατί όπως είπε, ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας σύμφωνα με το νόμο δεν έχουν αρμοδιότητες και θα θέσουν υποψηφιότητα για την Οικονομική επιτροπή, ενώ χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή, ναζιστική εγκληματική οργάνωση. Στο χαρακτηρισμό αυτό αντέδρασαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Χρυσής Αυγής λέγοντας ότι «είμαστε εδώ γιατί μας εξέλεξαν οι πολίτες της Πελοποννήσου». Μάλιστα ο επικεφαλής της παράταξης Δημήτρης Δολτσινιάδης σηκώθηκε όρθιος φωνάζοντας, «έχουμε να δώσουμε λόγο στο λαό μας και σ' αυτούς που μας ψηφίσανε. Σ' αυτόν έχουμε να δώσουμε λόγο, στο λαό μας. Γι' αυτό το λαό εμείς ποτέ δεν θα ξεκουραστούμε, ποτέ δεν θα πάρουμε ανάσα, αυτό να το ξέρετε όλοι σας». Στην συνέχεια και σε πιο ήπιο τόνο ο κ. Δολτσινιάδης ανέφερε ότι, «η παράταξή μας που προέρχεται από ένα κόμμα που είναι φορέας ενός ανώτερου πολιτισμού, δεν δεχόμαστε σε καμιά περίπτωση να μας αποκαλούν εγκληματίες και με τέτοιες εκφράσεις. 'Άλλωστε το ζήτημα είναι στην δικαιοσύνη στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και σύντομα πιστεύουμε ότι θα δικαιωθούμε. Από κι και πέρα εμείς συμμετέχουμε κανονικότατα σε όλες τις διαδικασίες του περιφερειακού συμβουλίου ασχέτως με τις όποιες διαφωνίες μπορεί να έχουμε με όλες τις παρατάξεις, ώστε να προχωρήσουμε επ' ωφελεία του λαού της Πελοποννήσου».
Στην συνέχεια το περιφερειακό συμβούλιο προχώρησε στην εκλογή προέδρου, όπου εκλέχτηκε ο περιφερειακός σύμβουλος της πλειοψηφίας Χαράλαμπος Σκούρος από την Λακωνία και μετέπειτα κατά την τρίτη ψηφοφορία κι αφού αποχώρησαν από την αίθουσα μετά την δεύτερη άκαρπη ψηφοφορία οι σύμβουλοι της «Νέας Πελοποννήσου» του Πέτρου Τατούλη, εκλέχτηκε αντιπρόεδρος ο Παναγιώτης Γατσόπουλος από την παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα» του Οδυσσέα Βουδούρη και γραμματέας η Μαριαλένα Σούκουλη, από την παράταξη «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία» του Γιώργου Δέδε.
Η παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα» του Οδυσσέα Βουδούρη σε ανακοίνωσή που εξέδωσε για την πρώτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι, η παράταξη, «από τις θέσεις ευθύνης που ανέλαβε στο νέο περιφερειακό συμβούλιο και στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, θα συνεχίσει τον αγώνα για πλήρη διαφάνεια και εκδημοκρατισμό της λειτουργίας των περιφερειακών οργάνων, με μοναδικό στόχο το συμφέρον των κατοίκων της Πελοποννήσου».
Επιπλέον υπογραμμίζει πως «παρά τις διαθέσεις και τις εκφυλιστικές πρακτικές που από την πρώτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου επέδειξε η πλειοψηφούσα παράταξη, η αντιπολίτευση συλλογικά θα επιμείνει στην εφαρμογή των αρχών της διαφανούς, δημοκρατικής και θεσμικά σοβαρής λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου».
Η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου συνεχίζεται για την εκλογή μελών που θα συγκροτήσουν την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.