Αίγιο: Δύο συλλήψεις για κλεμμένη ποσότητα μπρούντζου που ξεπερνά τους 3 τόνους

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς στο Αίγιο δύο άνδρες ηλικίας 42 και 43 ετών αντίστοιχα που είχαν αφαιρέσει ποσότητα μπρούντζου που ξεπερνά τους τρεις τόνους από μνημεία του δημοτικού κοιμητηρίου Αιγίου.

Αίγιο: Δύο συλλήψεις για κλεμμένη ποσότητα μπρούντζου που ξεπερνά τους 3 τόνους
1'

Το τμήμα Ασφαλείας Αιγίου συγκρότησε ειδική ομάδα, ύστερα από τις διαδοχικές κλοπές μπρούτζου από το κοιμητήριο, ώστε να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δράστες.

Σήμερα το πρωί, αστυνομικοί που βρίσκονταν στο χώρο του κοιμητηρίου, συνέλαβαν επ΄ αυτοφώρω τους δύο άνδρες, να αφαιρούν μπρούτζινες χειρολαβές από μνημείο.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν οκτώ μπρούτζινες χειρολαβές μνημείων, καθώς και ένας φορητός πομποδέκτης, τον οποίο είχαν συγχρονίσει στη συχνότητα των αστυνομικών υπηρεσιών Αιγίου, ώστε να ακούν τις κινήσεις των αστυνομικών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά την διάρκεια των ερευνών προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει από τις 19 Σεπτεμβρίου άλλες πέντε κλοπές μπρούντζου στο δημοτικό κοιμητήριο Αιγίου, και είχαν αφαιρέσει τις μπρούτζινες χειρολαβές από περίπου 700 μνημεία. Μάλιστα, σύμφωνα με την Αστυνομία, η συνολική ποσότητα του μπρούντζου που έχει αφαιρεθεί, εκτιμάται πως ξεπερνά τους τρεις τόνους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου, ενώ διερευνάται η συμμετοχή τους σε άλλες παράνομες πράξεις.

Διαβάστε επίσης:

Επιχείρηση «Θησέας»: Εντοπίστηκε κατάστημα με χιλιάδες απομιμητικά προϊόντα (pics)

Κρήτη: Αεροδιακομιδή από την Κρήτη στην Αθήνα για τρία σοβαρά περιστατικά

Β. Κικίλιας: Όχι βιομετρικά στοιχεία στους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων

Συλλήψεις αλλοδαπών σε νοσοκομεία - Έκαναν τις αποκλειστικές χωρίς πτυχία

Πέλλα: 60χρονος έκρυβε στο σπίτι του οπλοστάσιο (pics)

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή