Ουδέν μονιμότερο χαράτσι του προσωρινού!

Σε ισχύ και το 2016 η «έκτακτη» εισφορά αλληλεγγύης

Ουδέν μονιμότερο χαράτσι του προσωρινού!
2'

Όταν το 2009 επιβλήθηκε η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, τα πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός διεμήνυαν στον ελληνικό λαό πως το μέτρο είναι «έκτακτο» και πως δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί τα επόμενα χρόνια.

Οι εντολές της τρόικας ωστόσο ήταν σαφής, αλλά οι κυβερνώντες τότε αλλά αι σήμερα φρόντισαν να μας παραμυθιάσουν, με αποτέλεσμα ο ελληνικός λαός να πληρώνει εδώ και πέντε χρόνια το «έκτακτο» μέτρο της εισφοράς αλληλεγγύης.

Οι δανειστές το είχαν ξεκαθαρίσει: Το προσωρινό, γίνεται μόνιμο. Η τρόικα, στο πλαίσιο της επιβολής μέτρων άμεσου αποτελέσματος, απαίτησε και πέτυχε την μονιμοποίηση του συγκεκριμένου μέτρου, θέτοντας, ουσιαστικά την ακίνητη ιδιοκτησία υπό διωγμό, αλλά και την ουσιαστική δήμευσή της.

Η κυβέρνηση μέχρι σήμερα, όχι απλά εισακούει, αλλά κάνει ότι μπορεί για να αυτοσχεδιάσει και να ξεπεράσει και τους… δασκάλους δανειστές.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ανακοινώσει ότι η εισφορά αλληλεγγύης θα επεκταθεί και για το 2016.

Η κυβέρνηση υπολογίζει πως από την επέκταση του μέτρου θα βάλει στα ταμεία περίπου 1,5 δισ. ευρώ στην επόμενη διετία.

Ειδικότερα, για καθαρό εισόδημα από 12.000 έως 20.000 ευρώ, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 0,7 (από 1%) σε ολόκληρο το ποσό. Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 20.001 ευρώ έως 50.000 ευρώ με συντελεστή 1,4% (από 2%) επί ολόκληρου του ποσού.

Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 50.001 έως και 100.000 ευρώ, με συντελεστή 2,10% (από 3%) επί ολόκληρου του ποσού.

Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 100.001 ευρώ και άνω, η ειδική εισφορά θα υπολογίζεται με συντελεστή 2,8% (από 4%) επί ολόκληρου του ποσού.

Για το συνολικό καθαρό εισόδημα, των μελών της κυβέρνησης, ευρωβουλευτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης θα υπολογίζεται με συντελεστή 3,5% (από 5%) επί ολόκληρου του ποσού.

Το αστείο είναι πως για τους περισσότερους, κάθε μήνα, τρέχουν δόσεις στην τράπεζα προκειμένου να εξοφλήσουν το στεγαστικό δάνειο, σε δέκα, είκοσι, τριάντα χρόνια, οπότε η πάλαι ποτέ έκτακτη και εν δυνάμει μόνιμη εισφορά, αποτελεί ένα επιπλέον ενοίκιο…

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, πώς θα βρίσκει ο κόσμος τα χρήματα από εδώ και πέρα για να μπορεί να αντέχει τους δυσβάσταχτους φόρους.

Παράλληλα, η αύξηση της ανεργίας, το ανελέητο «κούρεμα» σε μισθούς και συντάξεις, η ακρίβεια και η συνεχής αύξηση των φόρων, οδηγούν τον ελληνικό λαό με μαθηματική ακρίβεια στην ανέχεια.

Διαβάστε επίσης:

Σε ισχύ και το 2016 η «έκτακτη» εισφορά αλληλεγγύης

Η Ελλάδα έχει το τέταρτο μεγαλύτερο έλλειμμα ΦΠΑ στην ΕΕ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή