«Εδώ Πολυτεχνείο, εδώ Πολυτεχνείο»…

SOS εκπέμπει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αφού οι περικοπές, από το 2009 μέχρι το 2011, αγγίζουν το 50%...
1'

SOS εκπέμπει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αφού οι περικοπές, από το 2009 μέχρι το 2011, αγγίζουν το 50%, με τη λειτουργία του να κρίνεται πλέον οριακή.

Οι διορισμοί έχουν σταματήσει, αρκετοί εκπαιδευτικοί έχουν αποχωρήσει λόγω της συνταξιοδότησής τους.

Αυτά ανέφερε ο πρύτανης του Πολυτεχνείου, κος Σ. Σιμόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα:

«Η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, είναι οριακή. Υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού. το Πολυτεχνείο λειτουργεί εκ των ενόντων και επί του παρόντος. Εξαντλούνται τα αποθέματά μας και, όπως λέμε οι μηχανολόγοι, είμαστε σε κατάσταση ψυχρής εφεδρείας».

Ο πρύτανης, ενδεικτικά, ανέφερε πως τουλάχιστον 830 καθηγητές έχουν καταλάβει θέσεις, ωστόσο δεν έχουν διοριστεί. Μεγάλη, όμως, είναι και η χρονική καθυστέρηση στις εξελίξεις των μελών ΔΕΠ, ενώ υπάρχει "υποστελέχωση" της τάξης του 30% στο διοικητικό προσωπικό του Ιδρύματος.

Ήδη η Αρχιτεκτονική Σχολή ανέστειλε τη λειτουργία της, με τον πρόεδρό της, Σ. Ραυτόπουλο, να τονίζει: «Ορισμένοι από τους διδάσκοντες φθάνουν τα 2 χρόνια αναμονής, ενώ η αναλογία καθηγητή /φοιτητών θα έπρεπε να είναι 1/14 και είναι 1/40 ή 50».

Τέλος, ο πρόεδρος των Μεταλλειολόγων Μηχανικών Δ. Καλιαμπάκος επισήμανε: «Στο σημείο που έχουμε φθάσει θα πρέπει ή να προσποιηθούμε ότι δουλεύουμε ή να πούμε την αλήθεια, ότι βρισκόμαστε σε οριακό σημείο».