Ποινή φυλάκισης σε συνταξιούχο αστυνομικό

Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης...
1'

Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ένας συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για παράβαση καθήκοντος και εκβίαση.

Τον Μάιο του 2004, ο αστυφύλακας που υπηρετούσε τότε στο Αστυνομικό Τμήμα Άνω Πόλης είχε συνευρεθεί ερωτικά, έναντι αμοιβής, με εκδιδόμενη γυναίκα, η οποία όμως στερούνταν της προβλεπόμενης άδειας άσκησης επαγγέλματος.

Ωστόσο, ο κατηγορούμενος, μετά την ερωτική συνεύρεση ζήτησε πίσω το ποσό των 100 ευρώ που της είχε δώσει προηγουμένως για τις «υπηρεσίες» της, απειλώντας την ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρούσε -ως όφειλε εξ αρχής- στη σύλληψή της.

Η γυναίκα επέστρεψε τα χρήματα κι όταν απομακρύνθηκε από το σημείο κατήγγειλε το περιστατικό στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Ο συνταξιούχος αστυνομικός, απολογούμενος στο δικαστήριο αρνήθηκε, τις κατηγορίες κι έκανε λόγο για σκευωρία σε βάρος του.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον είχε καταδικάσει σε πρώτο βαθμό σε ποινή φυλάκισης δύο ετών κι έξι μηνών, με αναστολή, ενώ σε βάρος του είχαν επιβληθεί και πειθαρχικά μέτρα από τα αρμόδια όργανα της Αστυνομίας.