Νόρμαν Ατλάντικ: Δείτε LIVE τη συνέντευξη Τύπου του Μ. Βαρβιτσιώτη

Διευκρινίσειςαναμένεται να δώσει ο κ. Βαρβιτσιώτης για τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την τραγωδία του πλοίου Νόρμαν Ατλάντικ.
1'

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Διασώθηκαν 201 Έλληνες επιβάτες του Norman Atlantic είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, Νίκος Λαγκαδιανός, πριν πάρει το λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε στη συνέντευξη τύπου ότι η υπηρεσία διερεύνησης ναυτικών ατυχημάτων συγκεντρώνει στοιχεία ανεξάρτητα από τις ιταλικές αρχές, συνεχίζοντας την επιβεβαίωση και τη διασταύρωση των ονομάτων, όσο δύσκολη και αν είναι η επιχείρηση, λόγω των λατινικών χαρακτήρων.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, κ. Βαρβιτσιώτης εξέφρασε τη βαθιά οδύνη του και διαβεβαιώνει ότι κάνουν ότι είναι δυνατόν για να μην υπάρξει ούτε ένας άνθρωπος αβοήθητος, γι' αυτό και συνεχίζεται η έρευνα επιχείρησης και διάσωσης.

«Η διάθεση της πολιτείας και της κυβέρνησης είναι να χυθεί άπλετο φως για να διαπιστωθούν τα αίτια», ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας, αναφέροντας ότι η Εισαγγελία Πειραιά κάνει προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια του ναυαγίου.

«Στόχος της πολιτείας είναι να ταυτοποιηθούν όλοι οι Έλληνες επιβαίνοντες και να γυρίσουν όλοι με ασφάλεια στα σπίτια τους», τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, λέγοντας μάλιστα, ότι κανένα ναυτικό ατύχημα δεν μπορεί να μείνει χωρίς την τιμωρία των υπευθύνων.

Περίπλοκο χαρακτήρισε το περιστατικό του Norman Atlantic, o κύριος Βαρβιτσιώτης, λέγοντας ότι ο Πρωθυπουργός θέλει συνεχή ενημέρωση για το θέμα, «με τον Πρωθυπουργό βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέντευξη τύπου, παρουσιάστηκε ένα ηχητικό ντοκουμέντο με την κλήση του επιβάτη που ενημέρωνε τις Αρχές για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο.

Σχετικές ειδήσεις