Χριστουγεννιάτικο «δώρο ζωής» για 50χρονο νεφροπαθή

Χριστουγεννιάτικο «δώρο ζωής» ήταν για έναν 50χρονο Βολιώτη, η δωρεά νεφρού, από άγνωστο θανόντα δότη. Η μεταμόσχευση που έγινε παραμονή Χριστουγέννων, στον Ευαγγελισμό της Αθήνας ήταν η πρώτη για το Ν. Μαγνησίας το 2014.

Χριστουγεννιάτικο «δώρο ζωής» για 50χρονο νεφροπαθή
1'

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας «Αγ. Ανάργυροι» και αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών Βασίλη Γιαννάκο, η μεταμόσχευση ήταν επιτυχής και ο 50χρονος, που είναι μέλος του Συλλόγου και βρισκόταν στη λίστα αναμονής εδώ και έξι χρόνια, βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης και η πορεία του θεωρείται ικανοποιητική, ενώ η επιστροφή του στο Βόλο είναι θέμα ημερών πλέον.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννάκος, ο 50χρονος λήπτης του μοσχεύματος, υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση και ήδη αντιμετωπίζει πρόβλημα όρασης, την οποία έχασε σε ποσοστό 80%, ωστόσο, με την επιτυχή μεταμόσχευση νεφρού, στην οποία υποβλήθηκε, θα γλιτώσει τη διαδικασία της αιμοκάθαρσης.

Ο πρόεδρος των νεφροπαθών Μαγνησίας, τόνισε ότι ο οργανισμός του 50χρονου δέχτηκε το μόσχευμα, η πορεία της ανάρρωσής του είναι ικανοποιητική και είναι θέμα ημερών η έξοδος από το Νοσοκομείο και η επιστροφή του στο Βόλο.

«Ελπίζουμε το 2015, να γίνουν περισσότερες μεταμοσχεύσεις, διότι η λίστα αναμονής μεγαλώνει κάθε χρόνο και ήδη 70 νεφροπαθείς στη Μαγνησία αναμένουν το δώρο ζωής», δήλωσε ο κ. Γιαννάκος.

Όπως εξήγησε, κάποιος νεφροπαθής που βρίσκεται στη λίστα αναμονής και του γίνει μεταμόσχευση, σε διάστημα πέντε χρόνων μπορεί να δεχτεί το μόσχευμα σε ποσοστό 80-100%, ενώ μετά την πενταετία το ποσοστό αυτό πέφτει στο 50%.

Πηγή: magnesianews.gr

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή