Ηράκλειο: Τι προβλέπεται για τις αποζημιώσεις λόγω κακοκαιρίας

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση προβλέπεται για όσους επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία έπληξε το νομό Ηρακλείου.
1'

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση προβλέπεται για όσους επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία έπληξε το νομό Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται:

  • Καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους πλημμυροπαθείς, ύψους 586,94 ευρώ ανά νοικοκυριό για την κάλυψη των άμεσων βιοτικών τους αναγκών. Το ποσό διπλασιάζεται για ΑΜΕΑ και πολύτεκνους.
  • Αποζημίωση οικοσκευής και έξοδα αποκατάστασης ζημιών κατοικίας από 1.174 ευρώ ως 5.869 ευρώ συνολικά, ανάλογα με την ζημιά, το εμβαδόν του σπιτιού και τον αριθμό μελών της οικογένειας.

Οι δημότες θα πρέπει να καταθέσουν το συντομότερο τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, για να πάρουν το βοήθημα που δικαιούνται.

Για το θέμα είχε συνάντηση σήμερα (15 Ιανουαρίου 2015) ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου με τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό.
Ο δήμος έχει την ευθύνη αποζημίωσης για καταστροφές σε οικοσκευές και κατοικίες, ενώ για τις ζημιές σε επιχειρήσεις και βιοτεχνίες υπεύθυνη είναι η περιφέρεια Κρήτης. Ο δήμος Ηρακλείου έχει ήδη προχωρήσει στη συγκρότηση της επιτροπής, που καταγράφει από το πρωί (15/1) τις ζημιές στις περιοχές που έχουν πληγεί.

Τα δικαιολογητικά

Οι πολίτες του Δήμου Ηρακλείου για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών τους, καθώς και απλών επισκευαστικών εργασιών των πληγέντων κατοικιών τους και την αντικατάσταση της οικοσκευής τους λόγω των πρόσφατων πλημμυρών σε περιοχές του Δήμου, θα πρέπει να υποβάλλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  • Αίτηση του δικαιούχου ή εξουσιοδοτημένου προσώπου καθώς και οποιοδήποτε στοιχείο κριθεί απαραίτητο από την Υπηρεσία, με το οποίο θα αποδεικνύεται ότι η πληγείσα κατοικία ήταν η κύρια κατοικία των δικαιούχων (ιδιόκτητη ή ενοικιαζόμενη ) όπως π.χ. μισθωτήριο συμβόλαιο, αντίγραφα λογαριασμών ΔΕΚΟ κ.ά.
  • Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης.
  • Αντίγραφο Εντύπου Ε1 και Ε9.
  • Πόρισμα της Επιτροπής του Δήμου για την καταγραφή του συμβάντος (αναζητείται υπηρεσιακά).
  • Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης είναι περισσότεροι του ενός, λόγω συγκατοίκησης κ.λ.π., η οικονομική ενίσχυση χορηγείται σε έναν εξ αυτών μετά από εξουσιοδότηση που θα του παρέχουν οι υπόλοιπο.

Σχετικές ειδήσεις