Έρευνα ΟΟΣΑ: Οι Έλληνες δεν είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους
Προβληματισμένοι σε σχέση με άλλους λαούς εμφανίζονται οι Έλληνες σε έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Το αποτέλεσμα, που ονομάζεται «Δείκτης Καλύτερης Ζωής» δείχνει ότι ενώ ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ είναι 75%, για τους Έλληνες είναι 52%.
Ο «Δείκτης Καλύτερης Ζωής» περιγράφει τις θετικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια μιας μέσης ημέρας (συναισθήματα ηρεμίας, απόλαυση, επιτεύγματα κτλ).
Στόχος του Δείκτη είναι η σύγκριση της ευημερίας σε όλες τις χώρες, με βάση έντεκα βασικά θέματα: Ασφάλεια, Στέγαση, Εργασία, Εισόδημα, Ισορροπία μεταξύ εργασίας και ελεύθερου χρόνου, Ικανοποίηση από τη ζωή, Υγεία, Παιδεία, Διακυβέρνηση, Κοινότητα και Περιβάλλον.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στην Ελλάδα, το μέσο νοικοκυριό έχει διαθέσιμο κατά κεφαλήν εισόδημα 19.095 δολάρια (16.951 ευρώ) ετησίως, λιγότερο από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ, που είναι 23.938 δολάρια (21.268 ευρώ) τον χρόνο.
Όσον αφορά στην απασχόληση, το 51% των ατόμων ηλικίας 15 έως 64 ετών στην Ελλάδα έχει αμειβόμενη εργασία, ποσοστό κάτω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ για την απασχόληση που είναι 65%.