Εισηγητής Ηνωμένων Εθνών: Εύσημα στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας

Τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την εξάλειψη της ρατσιστικής βίας εξήρε ο ειδικός εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών για το ρατσισμό και τις διακρίσεις, Μουτούμα Ρουτέρε, στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Εισηγητής Ηνωμένων Εθνών: Εύσημα στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας
1'

Σε συνέντευξη Τύπου, ο ειδικός εισηγητής αναφέρθηκε ειδικά στον τερματισμό των επιχειρήσεων- σκούπα και της μαζικής κράτησης των παράτυπων μεταναστών.

Ο κ. Ρούτερε βρίσκεται στην Ελλάδα από τη Δευτέρα 4 Μαΐου συναντήθηκε με τους υπουργούς Υγείας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και με τους αναπληρωτές υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη, καθώς και με εκπροσώπους της νομοθετικής και της δικαστικής εξουσίας, με υπηρεσίες του ΟΗΕ, την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Συνήγορο του Πολίτη και με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Επίσης, πραγματοποίησε επιτόπιες επισκέψεις στο κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα.

«Καλωσορίζω τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ρατσιστικής βίας», επεσήμανε ο Μουτούμα Ρουτέρε κατά τη διάρκεια της σχετικής συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση των πρώτων ευρημάτων από την επίσκεψή του στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΑ

«Είναι σημαντικό η χώρα να συνεχίσει την πρόοδο αυτή για την αντιμετώπιση των συνεχών προκλήσεων και των προβλημάτων που αναδύονται στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης που ταλανίζουν τη χώρα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Την τελική έκθεσή του θα παρουσιάσει στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ το 2016.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή