Ο καιρός της Τετάρτης: Ηλιοφάνεια, ζέστη και ενισχυμένο βορειαδάκι

Υψηλές θερμοκρασίες, λίγες νεφώσεις και ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στην ανατολική Ελλάδα θα είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καιρού την Τετάρτη 22 Ιουλίου.
2'

Πιο συγκεκριμένα::

Στη Θράκη και στην ανατολική και την κεντρική Μακεδονία αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως τους 34 με 36 βαθμούς. Στο Θρακικό θα πνέουν ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι.

Στη δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο, το μεσημέρι και το απόγευμα προβλέπονται νεφώσεις και σποραδικές βροχές.
Στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά ο καιρός προβλέπεται σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα φτάσει έως τους 36 με 38 βαθμούς, αλλά στα θαλάσσια και παραθαλάσσια δεν θα ξεπεράσει τους 34.

Στην Πελοπόννησο αναμένεται καθαρός ουρανός. Τα θερμόμετρα θα δείξουν, στη δυτική Πελοπόννησο μέχρι 38 βαθμούς και στην ανατολική έως 35.

Στην Κρήτη θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και, κατά τόπους, ισχυροί. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 30 με 32 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα, θα έχουμε ήλιο και βοριάδες 4 με 5 μποφόρ.

Στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες το μελτέμι θα είναι ενισχυμένο στα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 28 με 30 και στα ανατολικότερα στους 32 με 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια αναμένονται, αίθριος καιρός και στα ανατολικά ισχυροί βοριάδες. Η θερμοκρασία θα φτάσει, στο Θεσσαλικό κάμπο έως τους 36 βαθμούς, στα υπόλοιπα πεδινά μέχρι τους 33 με 35 και στο Καρπενήσι στους 29 βαθμούς.

Στην Αττική ο ουρανός προβλέπεται καθαρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί. Τα θερμόμετρα στην Αθήνα θα δείξουν μέχρι 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε σχεδόν αίθριο καιρό και ανέμους μικρής έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου

Σχετικές ειδήσεις