Θέλουν να κάνουν το ΟΑΚΑ στρατόπεδο συγκέντρωσης;
Στο Ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας, το οποίο είναι και το μοναδικό σε ολόκληρη την Ελλάδα, έχει στρέψει το βλέμμα της η κυβέρνηση σαν λύση για τη στέγαση χιλιάδων προσφύγων από αυτούς που καταφτάνουν καθημερινά στη χώρα, όπως σημειώνει σήμερα Τρίτη (27/10) δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Goal», ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί μια από τις επιλογές που εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να διαμορφωθεί ανάλογα και σε μόνιμη βάση πλέον να φιλοξενεί περί τους 5.000 πρόσφυγες.
Όπως σημειώνει το άρθρο, ήδη το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel άφησε να εννοηθεί σε δημοσίευμά του ότι ένα κέντρο προσφύγων θα δημιουργηθεί σε πρώην αθλητική εγκατάσταση που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Στο γερμανικό άρθρο, που δεν αναφέρεται συγκεκριμένα η εγκατάσταση, υπολογίζεται φιλοξενία μέχρι και 50.000 ατόμων.
«Από την κυβέρνηση μιλούν για 5.000 άτομα στο ποδηλατοδρόμιο και τα υπόλοιπα διάσπαρτα σε ανάλογες χιλιάδες, σε άλλους τόπους της Αθήνας», σημειώνει το «Goal» και συμπληρώνει ότι «στη διοίκηση του ΟΑΚΑ, εκεί όπου ανήκει δηλαδή το ποδηλατοδρόμιο, έχει φτάσει μια κάποια πληροφόρηση (προφορική ή γραπτή παραμένει ακόμα άγνωστο), για την παραχώρηση του ποδηλατοδρομίου που μάλιστα είναι το μοναδικό σε όλη τη χώρα».
Όπως τονίζει το δημοσίευμα, οι φήμες για χρήση του χώρου και μετατροπή της έκτασης σε στρατόπεδο προσφύγων έχουν θορυβήσει τόσο τη διοίκηση του ΟΑΚΑ όσο φυσικά και την ελληνική ομοσπονδία ποδηλασίας, ενώ την απειλή νιώθουν και άλλα αθλήματα που φιλοξενούνται σε κοντινούς χώρους.
Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη, έκτακτη μίνι Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, η Ελλάδα δέχθηκε τη δημιουργία κέντρων καταγραφής προσφύγων στην Ελλάδα, με δυνατότητα εξυπηρέτησης 50.000 ατόμων.
Το δημοσίευμα σχολίασε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ολυμπιακού Σταδίου, Νίκος Κιάος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Σπορ FM», τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «εξηγήσαμε την κατάσταση και θέλω να πιστεύω πως τελείωσε αυτή η σκέψη που υπήρχε, γιατί δεν είναι δυνατό να γίνει κάτι τέτοιο για λόγους ασφαλείας, πρακτικούς και άλλους».