Το13ο Ευρωπαϊκό Κογκρέσο Οινογευσιγνωσίας- Γαστρονομίας (βίντεο)
Το Ευρωπαϊκό Κογκρέσο άνοιξε με τις ομιλίες του προέδρου της CEOCO mr Carlos Martin Cosme για τον οργανικό σχεδιασμό γευσιγνωσίας σε επιχειρήσεις που θα γίνουν γευστικές δοκιμές για τις ανάλογες βραβεύσεις κλπ.
Μίλησαν όλοι οι αντιπρόεδροι της CEOCO: Γαλλίας Jean - Cleaude Estriach, Ιταλίας Alessandro Salarolo, Ουγγαρίας Ibolya Habame Fakete, Ελλάδας Παύλος Αλεξάνδρου, Πορτογαλλίας Jose Manuel Alves, Ισπανίας Manuel Piedrahita Toro, Βελγίου Daniel Haulotte και Μακάο Luis Augusto Machado για τα θέματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας, καθώς και πολλές άλλες προσωπικότητες.
Ύστερα έγιναν οι ανάλογες βραβεύσεις όπως εστιατορίων, οινολόγων και για "CHEF EUROPE 2015 "
• Εστιατόριο Ευρώπης 2015:Restaurant Fulemule Csarda ΟΥΓΓΑΡΙΑ & Restaurant Casa de Dizima ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
• ΣΑΜΠΑΝΙΑ Ευρώπης 2015: ESTERLIN ΓΑΛΛΙΑ
• ΟΙΝΟΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ 2015: Οινοποιός Γκλίβανος Ελλάδα
• CHEF EUROPE 2015: τον Διευθυντή Γαστρονομίας του Ομίλου για την UNESCO Πειραιεύς & Νήσων κ.Κωνσταντίνο Μουζάκη.
• Ως Διευθυντής Γαστρονομίας του Ομίλου για την UNESCO Πειραιεύς & Νήσων και Υπεύθυνο Δράσεων Επισιτισμού στις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχιας που καθημερινά επιμελή την σίτιση άστεγων του Ομίλου στον οποίο πρόεδρος είναι ο Ιωάννης Μαρωνίτης.
• Για την προσφορά του στην γαστρονομία.
• Τον φιλανθρωπικό του χαρακτήρα.
• Την αγάπη του για την Γαστρονομία,
• Για τις συνταγές σε συλλεκτικό βιβλίο της Εθνικής Επιτροπής της UNESCO,
• Για το Βραβείο από την Εθνική Επιτροπή της UNESCO.
• Για το έργο και όραμα του για την διάδοση της Ελληνικής Μεσογειακής Διατροφής,
• Ως τομεάρχης καθηγητής στο Δημόσιο ΙΕΚ Φυλακών Αυλώνα.
• Για τα αφιερώματα διαφόρων περιοχών της Γαστρονομίας της Ελλάδας
• Για την γαστρονομική στήριξη στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας.
• Για την αναγνώριση και απονομή πλακέτας από τον Αντιδήμαρχο Αλυκών Ζακύνθου και την προσφορά στην Ζάκυνθο.
• Πιστοποιημένος και εγγεγραμμένος εκπαιδευτής καθηγητής στα μητρώα εκπαιδευτών ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ για τον τομέα Αρχιμάγειρας και Αρχιζαχαροπλάστης.
Τέλος έγιναν διάφορες παρουσιάσεις γεύσεων με Ελληνικά προϊόντα, όπως: Φέτα, Αβγοτάραχος, Κρασι Γκλίβανος, Χέλι, Μέλι, Ελαιόλαδο, Ελιές και πολλά άλλες γεύσεις