Άδειασε το Ελληνικό - Στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο όλοι οι μετανάστες - Προσαγωγές μετά τα επεισόδια
Παράλληλα με τη μεταφορά των μεταναστών, σε 110 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί στο κλειστό του Παλαιού Φαλήρου όπου και χρειάστηκε να παρέμβουν δυνάμεις των ΜΑΤ.
Η ένταση εκδηλώθηκε όταν Μαροκινοί μετανάστες, που είχαν καταναλώσει αλκοόλ, άρχισαν να τσακώνονται.
Στο σημείο έσπευσαν τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες μπήκαν στο γήπεδο και προχώρησαν στον διαχωρισμό των μεταναστών ανά εθνικότητες, χωρίς να χρειαστεί να παρέμβουν με άλλο τρόπο καθώς τα πνεύματα ηρέμησαν.
Το προηγούμενο βράδυ ένας μετανάστης απείλησε ότι θα αυτοκτονήσει καθώς νόμιζε ότι του έκλεψαν το κινητό του τηλέφωνο και το εισιτήριο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Έβγαλε ένα ξυραφάκι και απείλησε να κόψει τις φλέβες του αν δεν του επέστρεφαν τα πράγματά του. Και πάλι επενέβησαν άνδρες των ΜΑΤ, που ακινητοποίησαν τον μετανάστη, ο οποίος όταν ηρέμησε συνειδητοποίησε ότι είχε στην κατοχή του τα πράγματα που νόμιζε ότι του είχαν κλέψει.
Στο Παλαιό Φάληρο ο Νίκος Τόσκας
Επίσκεψη στους χώρους φιλοξενίας μεταναστών στις εγκαταστάσεις του κλειστού γηπέδου Τάε Κβον Ντο, στο Παλαιό Φάληρο πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.
«Ήρθαμε σε αυτό το χώρο που φιλοξενούνται αρκετοί μετανάστες, όπως και στο Ελληνικό, για να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την κατάσταση και ο κ. Μουζάλας που έχει την κύρια ευθύνη, ως υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και εμείς που έχουμε την ευθύνη της φύλαξης. O καθένας βοηθάει όσο μπορεί τώρα εδώ».
«Δεν έχουμε στεγανά και γραμμές απαγορευτικές», πρόσθεσε ο υπουργός. «Βοηθάμε προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα που ξεπερνάει όπως καταλαβαίνετε και τα όρια της χώρας μας και τα όρια τα ευρωπαϊκά. Καλείται πλέον η Ευρώπη και καλείται όλος ο κόσμος να το αντιμετωπίσει και με βάση τις ανθρωπιστικές αξίες, τις ευρωπαϊκές, αλλά και με βάση το ρεαλισμό. Γιατί εδώ, δεν μπορεί να δεχόμαστε μια συνεχή ροή που δεν την αντέχει η χώρα μας και δεν την αντέχει ούτε η οικονομία μας. Kαι το ίδιο ισχύει βέβαια και για τις υπόλοιπες χώρες».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την επιστολή των κ.κ. Τόσκα και Μουζάλα προς τον κ. Αβραμόπουλο, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τόνισε: «Στείλαμε μία επιστολή, που έχει βγει στη δημοσιότητα, μαζί με τον κ. Μουζάλα. Του λέμε τα προβλήματα που έχουν σχέση με τις μεταναστευτικές ροές, του λέμε ότι πρέπει να γίνουν επιστροφές από την Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως προβλέπεται, προκειμένου να διαφυλαχθεί ο αριθμός των ανθρώπων που μπορούμε να υποστηρίξουμε στα ανεκτά επίπεδα. Γιατί κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά πρέπει και η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να κάνουν αυτό που τους αναλογεί, σε ό,τι αφορά τις επιστροφές. Κύρια, λοιπόν, αφορούσε το θέμα των επιστροφών. Δεν αφορούσε θέματα Σένγκεν», κατέληξε ο κ. Τόσκας.