Άτυπο Συμβούλιο Υγείας στην Πολωνία

Οι μεταμοσχεύσεις, ο υγιεινός τρόπος ζωής, η ηλεκτρονική υγεία (eHealth) καθώς και οι διαταραχές επικοινωνίας στα παιδιά...

1'

Οι μεταμοσχεύσεις, ο υγιεινός τρόπος ζωής, η ηλεκτρονική υγεία (eHealth) καθώς και οι διαταραχές επικοινωνίας στα παιδιά, ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στο Άτυπο Συμβούλιο Υγείας που πραγματοποιήθηκε στο Σόποτ της Πολωνίας στις 5-6 Ιουλίου 2011.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος έκανε παρέμβαση σχετικά με το θέμα των προσδιοριστικών παραγόντων της υγείας δίνοντας έμφαση στις ασθένειες που οφείλονται στις μη μεταδοτικές ασθένειες, όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος, ο διαβήτης και οι χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις, τόνισε τη σπουδαιότητα της τηλεϊατρικής για την Ελλάδα.

Τέλος στο θέμα της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας των διαταραχών της επικοινωνίας στα παιδιά, σε σχέση με την ομιλία, την ακοή και την όραση, ο κ. Λοβέρδος, επισήμανε ότι η πρώιμη παρέμβαση μπορεί να οδηγήσει στην εξάλειψη της διαταραχής ή στην καθυστέρηση της εξέλιξης, αποτρέποντας έτσι περαιτέρω επιπλοκές και πρόσθετα προβλήματα στους εκπαιδευτικούς, ψυχολογικούς, συναισθηματικούς και επαγγελματικούς τομείς.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή