Υπόθεση Γιακουμάκη: Τι αποκαλύπτουν οι «φίλοι» του Βαγγέλη

Πέφτουν σε αντιφάσεις που προκαλούν ερωτήματα...
3'

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν στοιχεία από τη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης του φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο πριν από ένα χρόνο στα Ιωάννινα.

Καταθέσεις συμφοιτητών του και φίλων του δημιουργούν πολλά ερωτήματα για την ψυχική κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο άτυχος νεαρός, λίγα 24ωρα πριν χαθούν τα ίχνη του.

Υπάρχουν κενά σημεία για τα οποία ακόμα δεν έχουν δοθεί ακόμα απαντήσεις. «Την τελευταία εβδομάδα έδειχνε να τον απασχολεί κάτι και μία ημέρα πριν εξαφανιστεί που ήταν να πάμε για καφέ αρνήθηκε να έρθει για πρώτη φορά χωρίς να μου πει το λόγο», εξομολογήθηκε ο στενότερος φίλος του 20χρονου αδικοχαμένου φοιτητή, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν κατά πόσο αυτό μπορεί να σχετίζεται με τις δύο επισκέψεις -στις 18 Ιανουαρίου και στις 3 Φεβρουαρίου 2015- στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων του περσινού φοιτητή από την Κρήτη, ο οποίος φέρεται να πρωταγωνιστούσε στους τραμπουκισμούς με θύμα τον Βαγγέλη. Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα γιατί σε μία από τις τελευταίες επισκέψεις του εξωσχολικού νεαρού ο Γιακουμάκης κλειδώθηκε στο δωμάτιό του.

Οι αντιφάσεις επικεντρώνονται στο τι συνέβη όταν ο Κρητικός φοιτητής, κατηγορούμενος για άσκηση επικίνδυνων σωματικών βλαβών εις βάρος του Γιακουμάκη, επισκέφτηκε τη Σχολή τρεις ημέρες πριν από την εξαφάνιση του Βαγγέλη και το κατά πόσο ανέβηκε ή όχι στα δωμάτια των συμφοιτητών του.

Στην πρώτη κατάθεσή του στις 11 Φεβρουαρίου 2015 υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι «επιστρέφοντας από άδεια από το Στρατό πέρασα και πάλι από τη Σχολή για να πάρω το απολυτήριό μου. Αυτή τη φορά δεν ανέβηκα στα δωμάτια, αλλά κατέβηκαν τα παιδιά κάτω και πήγαμε για καφέ».

Σε κατάθεση φίλου του Βαγγέλη αναφέρεται, ωστόσο, το αντίθετο: «Στις 3 Φεβρουαρίου είδα τον περσινό φοιτητή να βαδίζει μόνος του στο διάδρομο του 1ου ορόφου και να κατευθύνεται προς τη σκάλα που οδηγεί στο δεύτερο όροφο και βρίσκεται κοντά στις ανδρικές τουαλέτες. Χαιρετηθήκαμε». Στον ίδιο διάδρομο ανέφερε στους αστυνομικούς ότι είδε τον κατηγορούμενο και δεύτερος μάρτυρας, ο οποίος κατάλαβε ότι κατευθύνεται προς τα δωμάτια των Κρητικών.

Μια άλλη αντίφαση σχετίζεται με το κατά πόσο ο κατηγορούμενος βρέθηκε την ημέρα εκείνη στο ίδιο καφέ με τον Βαγγέλη και κατά πόσο συνομίλησαν κατά τη διάρκεια διαδρομής που έκαναν με το ίδιο αστικό λεωφορείο με προορισμό την πόλη των Ιωαννίνων. Ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι «συναντήθηκα με τους... και πήγαμε για καφέ. Φεύγοντας από την καφετέρια πήγα στη στάση του λεωφορείου για να πάω στην πόλη των Ιωαννίνων. Εκεί συναντήθηκα τυχαία με τον Βαγγέλη που περίμενε το λεωφορείο. Χαιρετηθήκαμε και μπήκαμε στο αστικό. Μέσα στο αστικό δεν μιλήσαμε. Κατεβήκαμε στην ίδια στάση, στο κέντρο, αλλά δεν μιλήσαμε και πήραμε διαφορετικές κατευθύνσεις».

Ωστόσο, φίλος του Βαγγέλη ανέφερε ότι «είχαμε βγει σε καφετέρια απέναντι από τη Σχολή. Λίγο αργότερα ήρθε και ο Γιακουμάκης και όπως διαπίστωσα δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα μεταξύ των δύο φίλων μου. Αργότερα έμαθα από τους συμφοιτητές μου ότι οι δυο τους τα είχαν βρει και δεν υπήρχε πλέον παρεξήγηση μεταξύ τους. Ο «παλιός» φοιτητής από την Κρήτη μαζί με άλλους αποχώρησαν από την καφετέρια για να μεταβούν με το λεωφορείο στα Γιάννενα.

Σχετικές ειδήσεις