Θρίλερ με εξαφάνιση τριών ανηλίκων - Η μητέρα τα αναζητεί εδώ και έξι μήνες
Έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για τα τρία ανήλικα παιδιά που έχουν εξαφανιστεί από τον Σεπτέμβριο του 2015 κάνει με ανακοίνωσή του το «Χαμόγελο του Παιδιού».
Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η εξαφάνιση τριών παιδιών από τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους. Συγκεκριμένα η μητέρα τους έχασε τα τρία παιδιά μετά από ναυάγιο στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας και έκτοτε δεν τα ξαναείδε.
Διαβάστε την ανακοίνωση του "Χαμόγελου":
Στις 11/09/2015 εξαφανίστηκαν τα αδέρφια Αχμέντ 12 ετών, Σαγιάντ 8 ετών και Άγια 14 ετών, στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας, στην προσπάθειά τους να περάσουν μαζί με τη μητέρα τους με λέμβο από την Τουρκία στην Ελλάδα. Έπειτα από ανατροπή της λέμβου, το Λιμενικό Σώμα της Σάμου διέσωσε τους περισσότερους επιβαίνοντες της βάρκας πλην πέντε ατόμων, εκ των οποίων τα τρία ήταν τα συγκεκριμένα αδέρφια.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι λόγω της ευάλωτης κοινωνικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η μητέρα, αδυνατεί να ασκήσει το νόμιμο δικαίωμά της για την αναζήτηση των ανήλικων τέκνων της, εξαιτίας της έλλειψης ευελιξίας των διαδικασιών που απαιτούνται σε ανάλογες περιπτώσεις.
Η μητέρα βρίσκεται σε απόγνωση καθώς έχουν ήδη παρέλθει 6 μήνες από το ναυάγιο και δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη πληροφορία για τα παιδιά της.
Ο Αχμέντ έχει ύψος 153 εκ., κανονικό βάρος, και έχει μαύρα μαλλιά και μαύρα μάτια.
Ο Σαγιάντ είναι αδύνατος, και έχει μαύρα μαλλιά και μαύρα μάτια.
Η Άγια έχει ύψος 150 εκ., είναι αδύνατη, και έχει μαύρα μαλλιά και μαύρα μάτια.
Τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα και στις γειτονικές χώρες της Μεσογείου υπάρχει αύξηση των προσφύγων και μεταναστών που φθάνουν δια θαλάσσης, πολλοί από αυτούς έχοντας στόχο να μετακινηθούν σε άλλα Κράτη-μέλη της ΕΕ. Το 2014, περίπου 43.000 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στην Ελλάδα δια θαλάσσης, σημειώνοντας αύξηση 300% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Από τον Ιανουάριο του 2015 διαδραματίζεται μια πρωτόγνωρη αύξηση προσφύγων και μεταναστών που καταφθάνουν στην Ελλάδα, προερχόμενοι κυρίως από χώρες που μαστίζονται από συγκρούσεις, όπως είναι η Συρία, τον Αφγανιστάν και το Ιράκ. Σύμφωνα με επίσημους υπολογισμούς σχεδόν 950.000 πρόσφυγες και μετανάστες διέσχισαν τα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας- Τουρκίας μόνο στη διάρκεια του 2015, ενώ περισσότεροι από 66.000 άνθρωποι έφτασαν στην Ελλάδα μόνο τον Ιανουάριο του 2016. Με τραγικό τρόπο μόνο το 2015 χάθηκαν στη Μεσόγειο σχεδόν 4.000 άνθρωποι σε αυτή τους την προσπάθεια, ενώ υπολογίζεται ότι το ποσοστό των παιδιών προσφύγων και μεταναστών ανέρχεται σε 57%.
Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι αυτονόητο ότι τα παιδιά διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να εξαφανιστούν ή να πέσουν θύμα παράνομης διακίνησης ή εμπορίας. Εστιάζουμε, ιδιαιτέρως, στα παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες, τους ασυνόδευτους ανηλίκους και τα παιδιά εν κινήσει και χωρίς γονική φροντίδα. Στην πλειοψηφία αυτών των περιπτώσεων απαιτείται διεθνής συνεργασία και συντονισμός με τις αρχές και άλλους μη-κυβερνητικούς οργανισμούς. «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» αναλαμβάνει την πρωτοβουλία μέσω της «Ευρωπαϊκής Γραμμής Για Τα Εξαφανισμένα Παιδιά – 116000», να ξεκινήσει διεθνή κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, στοχεύοντας στον εντοπισμό των εξαφανισμένων ασυνόδευτων ανηλίκων-προσφύγων.
Παράλληλα, στη διάθεση των παιδιών και των οικογενειών τους τίθεται το σύνολο των υπηρεσιών του Οργανισμού, ενώ συνεργάζεται κατά περίπτωση και με κάθε άλλο αρμόδιο δημόσιο φορέα καθώς και άλλους Μη Κερδοσκοπικούς και Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς.
Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλούμε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Οργανισμό μας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το εικοσιτετράωρο (24 ώρες), στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000 ή από το εξωτερικό στο +30 2107609550.
Παρακαλούμε για τη δημοσίευση του παραπάνω δελτίου τύπου. Σε ενδεχόμενη ανεύρεση της/του θα σας ενημερώσουμε σχετικά με νέο δελτίο τύπου και θα παρακαλούσαμε για την άμεση αφαίρεση των αφισών από τους χώρους ανάρτησης.
Περισσότερες πληροφορίες:
Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά
Ευρωπαϊκή Γραμμή Για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000
e mail: 116000@hamogelo.gr