Να τι άλλαξε στην Πάτρα – Γιατί όλοι θέλουν να είναι συνέχεια έξω από τα σπίτια τους

Δύο νέους υπαίθριους χώρους που έχουν ήδη προσελκύσει πολλούς κατοίκους της Πάτρας διαθέτει πλέον η πόλη.
3'

Πρόκειται για υπαίθριους χώρους γυμναστικής, οι οποίοι «άνοιξαν» μετά την πρωτοβουλία του δήμου να εγκαταστήσει όργανα γυμναστικής στο νότιο πάρκο και στην περιοχή της πλαζ.

Τα υπαίθρια γυμναστήρια έχουν ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον των πολιτών, οι οποίοι συνδυάζουν τον καθημερινό περίπατό τους με ενόργανη γυμναστική. Τα συγκεκριμένα όργανα στηρίζονται σε ειδική εργοδυναμική τεχνική, με αποτέλεσμα να είναι εύχρηστα για τον κάθε αθλούμενο.

Η λειτουργία των υπαίθριων γυμναστηρίων και των χώρων περιπάτου αποτελούν μέρος των σχεδίων του δήμου, για τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης.

Όπως λέει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, «θα συνεχισθούν οι παρεμβάσεις στην παραλιακή ζώνη, για να βρίσκουν διέξοδο οι κάτοικοι της πόλης».

Με αφορμή τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις, ο δήμος ανακοίνωσε ότι θεωρεί «αδιαπραγμάτευτη την συνολική έκταση της λιμενικής ζώνης, όπως έχει αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο, και θα συνεχίσει με ντε φάκτο ενέργειες την απόδοση στο λαό και τη νεολαία της Πάτρας της παραλιακής ζώνης, με σκοπό την ικανοποίηση των οξυμένων αναγκών στην αναψυχή, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό».

Όσον αφορά στο ζήτημα της παραχώρησης του θαλάσσιου μετώπου, αναμένονται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα οι τελικές προτάσεις της πολιτείας.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Κώστας Πελετίδης για το θέμα της παραχώρησης «από την στιγμή που έχουμε σε λειτουργία το νέο λιμάνι, δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρατά ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών το παλιό λιμάνι, διότι έπαψε να εξυπηρετεί τις χρήσεις για τις οποίες είχε δεσμευθεί».

Επίσης, ο δήμαρχος τονίζει ότι «πρέπει να απελευθερωθεί όλος ο χώρος και να αποδοθεί στην πόλη, η οποία θα τον αξιοποιήσει για τις δικές της ανάγκες».

Μάλιστα, όπως προσθέτει, «υπάρχει η συμφωνία μεταξύ δήμου και ΟΛΠΑ για την προσωρινή παραχώρηση, την οποία γνωρίζει η πολιτεία».

Όσον αφορά στο τμήμα της εμπορικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται στο παλαιό λιμάνι, ο δήμαρχος σημειώνει ότι «είναι κλεισμένη μία περιοχή στην οποία περπατούν μόνο γάτες» προσθέτοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να πληρώνει χρήματα το δημόσιο για την ασφάλεια ενός χώρου, στον οποίο δεν υπάρχει καμία δραστηριότητα». Όπως συμπληρώνει, «εκτός από κάποια επιβατικά πλοία που ελλιμενίζονται βράδυνες ώρες και δύο εμπορικά πλοία που έρχονται στην χάση και την φέξη, δεν υπάρχει άλλη δραστηριότητα, για αυτό και ζητάμε να μεταφερθούν στο νέο λιμάνι η εμπορική δραστηριότητα και οι εκτελωνισμοί».

«Να αφήσουν τον κόσμο να περνά και να περπατάει» τονίζει χαρακτηριστικά ο Κώστας Πελετίδης και προσθέτει ότι «τα εμπόδια τα βάζουν αυτοί που δεν έχουν επαφή με το λαό μας και εξυπηρετούν συμφέροντα».

Σχετικά με το τμήμα που έχει παραχωρηθεί, ο Κώστας Πελετίδης λέει ότι ο δήμος σκοπεύει να τον αξιοποιήσει. «Θα γκρεμίσουμε τα σεισμόπληκτα κτήρια, θα κάνουμε διαγωνισμούς ιδεών για την αξιοποίηση και παράλληλα θα γίνουν προσπάθειες για την επαναλειτουργία του κτηρίου που εξυπηρετούσε παλαιότερα τις υπηρεσίες λιμένα, αλλά παραμένει κλειστό λόγω ζημιών μετά τον σεισμό του 2008».

Όπως συμπλήρωσε ο δήμαρχος, «θα γίνει πραγματογνωμοσύνη για τη στατικότητα του κτηρίου και στη συνέχεια αξιοποίηση προς όφελος πάντα των δημοτών».

Σχετικές ειδήσεις