Επικυρώθηκε η ποινή στον Περίανδρο

Επικυρώθηκε από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η ποινή κάθειρξης των δώδεκα ετών που είχε επιβληθεί στο διαβόητο Περίανδρο...
1'

Επικυρώθηκε από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η ποινή κάθειρξης των δώδεκα ετών που είχε επιβληθεί στο διαβόητο Περίανδρο της Χρυσής Αυγής κατά κόσμο, Αντώνη Ανδρουτσόπουλο για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή, τον Ιούνιο του ’98 έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Οι Αρεοπαγίτες με την υπ’ αρθιμόν 1167/2010 απόφασή τους, απέρριψαν την αίτηση αναίρεσης του Ανδρουτσόπουλου κατά της ομόφωνης καταδικαστικής απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, κρίνοντας ότι «η Εφετειακή Απόφαση έχει ειδική, πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα».

Υπενθυμίζεται ότι για τον άγριο ξυλοδαρμό με ξύλινα ρόπαλα του Δημήτρη Κουσουρή, ο οποίος είχε υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, έχουν καταδικαστεί άλλα εννέα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης. Ας σημειωθεί ότι ο Περίανδρος έχει ήδη αποφυλακιστεί, πριν από περίπου ένα χρόνο, καθώς έχει εκτίσει τα τρία πέμπτα της ποινής του.