Αίγινα - Συγκλονιστική μαρτυρία: Περισυνέλεξα ένα παιδάκι ηλικίας πέντε ετών που έμοιαζε νεκρό...
Ο εξάδελφος του αδικοχαμένου καπετάνιου Στέλιου Τρίμη, ο Π. Τρίμης κατέθεσε με λεπτομέρεια στους ανακριτές πώς βρέθηκε σχεδόν αμέσως στον τόπο του ναυαγίου, χωρίς καν να γνωρίζει πως επρόκειτο για το καΐκι του συγγενή του.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», όπου παρουσιάζεται απόσπασμα της δικογραφίας, ο Π. Τρίμης περιγράφει καρέ-καρέ όλα όσα συνέβησαν λίγα λεπτά μετά το ναυτικό δυστύχημα.
«Έντρομο ήρθε ένα παιδί και μας ενημέρωσε ότι μια βάρκα αναποδογύρισε και βρίσκονται άνθρωποι στη θάλασσα. Αμέσως επιβιβάστηκα στο καΐκι μαζί με έξι επιβάτες προκειμένου να συνδράμουν. Πλησίασα όσο πιο κοντά μπορούσα και πέταξα τα κυκλικά σωσίβια προς τους ναυαγούς. Από αυτούς δύο άτομα πιάστηκαν από τα σωσίβια και δύο ανέβηκαν μόνα τους.
Στη συνέχεια, και περίπου πέντε μέτρα από το σκάφος, περισυνέλεξα ένα παιδάκι ηλικίας πέντε ετών, το οποίο έμοιαζε νεκρό, και απέπλευσα άμεσα από το σημείο, προκειμένου να βγω γρήγορα στη στεριά για να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες. Κατά τη διάρκεια της επιστροφής μία επιβάτισσα παρείχε τις πρώτες βοήθειες στο παιδί χωρίς αποτέλεσμα.
Τελικά, γύρισα στο λιμάνι της Πέρδικας, άφησα τους διασωθέντες και επέστρεψα στο σημείο του συμβάντος για να περισυλλέξω όποιον κινδύνευε».
«Ο Λυκουρέζος ήταν σοκαρισμένος»
Την ίδια στιγμή, ένας άλλος ναυτικός που έσπευσε στο σημείο με φουσκωτό, όπου βρισκόταν το ταχύπλοο «Ντουέντε», κατέθεσε ότι ο 77χρονος καπετάνιος του, ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος, ήταν σε κατάσταση σοκ.
Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει, προς ώρας, τους ισχυρισμούς των δικηγόρων των θυμάτων, πως το πλήρωμα του ταχύπλοου επέδειξε αδράνεια και δεν παρείχε καμία απολύτως βοήθεια στους ναυαγούς του «Αντωνία».
«Όταν έφτασα, ο Λυκουρέζος ήταν σοκαρισμένος. Το σκάφος του μάλλον είχε παρασυρθεί από το σημείο του συμβάντος. Οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές με ένα μικρό αεράκι και με καλή ορατότητα, Ο Λυκουρέζος μου ζήτησε να τον πάρω και να τον βγάλω έξω στη στεριά. Εγώ τον παρέλαβα και ξεκίνησα για να τον πάω στο λιμάνι της Αίγινας.
Όμως υπήρχε κυματισμός και ο Λυκουρέζος ταλαιπωρήθηκε, μιας και το σκάφος μου ήταν μόλις 3,5 μέτρα. Τότε ενημέρωσα τον καπετάνιο μου στο Ν.Λ., ο οποίος μου είπε να πάω στο λιμανάκι του Φάρου που ήταν πιο κοντά. Εκεί μας περίμενε η σύζυγος του καπετάνιου μου, η οποία παρέλαβε τον Λυκουρέζο».