Τραγωδία Αίγινα: Νέα κατάθεση «φωτιά» από επιβάτη της λάντζας αλλάζει τα δεδομένα
Ανατροπή σε όσα είχαν γίνει μέχρι τώρα γνωστά για την τραγωδία της Αίγινας, από την μαρτυρία - σοκ μιας γυναίκας η οποία επέβαινε στο σκάφος που διαλύθηκε από ταχύπλοο, την επομένη του Δεκαπενταύγουστου.
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ - ΠΟΙΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΣΚΑΦΟΣ;
Με την έρευνα να έχει επικεντρωθεί στο ποιος βρισκόταν στο τιμόνι του μοιραίου σκάφους που σκόρπισε το θάνατο στην Αίγινα, καθώς σύμφωνα με έγγραφο που αποκάλυψε κυριακάτικη εφημερίδα δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα του φερόμενου ως δράστη στο τιμόνι του, μια μαρτυρία έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω στην υπόθεση.
Όπως αναφέρει σήμερα Δευτέρα (29/08) η εφημερίδα «Espresso», η επιβάτης της λάντζας Α.Α., στην κατάθεσή της που συμπεριλαβάνεται στην δικογραφία της υπόθεσης, αποκάλυψε τα εξής:
«Κάθισα μαζί με την οικογένειά μου και την οικογένεια Κατιφέ, με την οποία διατηρούμε φιλικές σχέσεις σε καθίσματα που είχε στην πρύμνη του σκάφους. Τρία λεπτά περίπου της ώρας μετά τον απόπλου και ενώ το σκάφος μας πήγαινε με πάρα πολύ μικρή ταχύτητα άκουσα τον κυβερνήτη να φωνάζει: «που πάει αυτός;» και άρχισε να σφυρίζει με την κόρνα του σκάφους. Ταυτόχρονα άκουσα τον σύζυγό μου να φωνάζει: «που πάει αυτός ο μ...ς;»
Η μάρτυρας περιγράφει τα εφιαλτικά λεπτά που πέρασαν μέσα στην θάλασσα έως ότου διαπιστώσει ότι η οικογένειά της είναι καλά και αναφέρει την ύπαρξη της μυστηριώδους γυναίκας.
«... Μετά από έναν εκκωφαντικό θόρυβο αντιλήφθηκα τον εαυτό μου να βρίσκεται στην θάλασσα παλεύοντας να κρατηθώ στην επιφάνεια. Βγαίνοντας στην επιφάνεια, σχεδόν ταυτόχρονα με το γιο μου και αφού πιαστήκαμε από επιπλέοντα συντρίμμια του σκάφους μας, το οποίο είχε βυθιστεί, στην συνέχεια γύρισα το βλέμμα μου τριγύρω να δω τι είχε γίνει και διαπίστωσα την ύπαρξη ενός ταχύπλοου σκάφους το οποίο βρισκόταν ακίνητο σε απόσταση περίπου 30 μέτρων. Πάνω, επέβαινε ένας άνδρας ηλικίας περίπου 70 ετών και μια κοπέλα καθόταν δίπλα του ηλικίας περίπου 30 ετών. Αυτοί τουλάχιστον ήταν ορατοί από το σημείο που ήμουν. Φωνάζαμε στον άνδρα να μας πετάξει σωσίβια τόσο εγώ όσο και ο γιος μου αλλά αυτός δεν ανταποκρινόταν».
Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της, η Α.Α. αναφέρει ότι τόσο πριν όσο και μετά την σύγκρουση ο κατηγορούμενος χειριστής του ταχύπλοου δεν έκανε απολύτως τίποτα για να βοηθήσει τους ναυαγούς.
Αναφερόμενη στο μικρό κορίτσι που χάθηκε στο ναυάγιο, αναφέρει ότι «ψυχολογικά είμαι ράκος, τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου. Τα παιδιά μου δεν τρώνε και δεν κοιμούνται. Η κόρη μου ζητάει συνέχεια την φίλη της την Σεβαστή».
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το έγγραφο που αποκάλυψε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», δεν βρέθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα του 77χρονου φερόμενου ως δράστη, Θρασύβουλου Λυκουρέζου στο τιμόνι του Duende, παρά μόνο ένα παλαμικό στα χειριστήρια των μηχανών.
Δύο ημέρες μετά το τραγικό γεγνός κι ενώ το Duende που σκόρπισε το θάνατο ήταν εκτεθειμένο στο λιμάνι του νησιού, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ασφάλειας Αττικής μετέβη στο σκάφος και ερεύνησε για δακτυλικά αποτυπώματα στο τιμόνι και τα χειριστήρια.