Φθηνά εισιτήρια τρένου μέσω Διαδικτύου

Δυνατότητα να ταξιδέψουν οι πολίτες από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη με 9 ευρώ...
1'

Τη δυνατότητα να ταξιδέψουν οι πολίτες από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη με εισιτήριο 9 ευρώ θα έχουν από τις 21 Αυγούστου όσοι «κλείσουν» εγκαίρως το εισιτήριο τους μέσω Ίντερνετ, στο πλαίσιο των νέων υπηρεσιών που προωθεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Συνολικά 10.000 θέσεις κάθε μήνα θα είναι διαθέσιμες έναντι 9 ευρώ, 15.000 θέσεις έναντι 19 ευρώ και ισάριθμες θέσεις έναντι 29 ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, από την 1η Σεπτεμβρίου η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παρέχει μέσα στα τρένα τη δυνατότητα χρήσης Ίντερνετ και συνεχές σήμα στα κινητά τηλέφωνα όλων των εταιρειών, ενώ για τους επιβάτες που φτάνουν στη Θεσσαλονίκη θα δίνεται η δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας μεταφοράς επιβατών πόρτα - πόρτα, με την επωνυμία Τρένο - Ταξί.

Από τον Οκτώβριο, αναμένεται να ισχύσει το πρόγραμμα συνδυασμένης μεταφοράς φορτηγού - τρένου από Αθήνα σε Θεσσαλονίκη και αντίστροφα.

Σε ότι αφορά την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών κ. Χάρης Τσιόκας αναφέρθηκε στο διαγωνισμό για την επιλογή συμβούλου που θα κάνει τις επαφές με τους τυχόν ενδιαφερόμενους, ενώ επικαλούμενος πρωθύστερες διερευνητικές επαφές, εκτίμησε πως η περίπτωση δεν θα αφήσει αδιάφορους τους Γάλλους, τους Γερμανούς και τους Κινέζους.