Μάχη δουλεμπόρων και αστυνομικών στον Έβρο

Δυο δουλεμπόρους, ηλικίας 20 και 19 ετών αντίστοιχα υπηκόους Ιράκ και έναν 24χρονο παράνομο μετανάστη από το Πακιστάν, συνέλαβε το πρωί η αστυνομία...

1'

Δυο δουλεμπόρους, ηλικίας 20 και 19 ετών αντίστοιχα υπηκόους Ιράκ και έναν 24χρονο παράνομο μετανάστη από το Πακιστάν, συνέλαβε το πρωί η αστυνομία στην Κορνοφωλιά Έβρου.

Οι δυο δουλέμποροι επιχείρησαν να περάσουν με πλαστική βάρκα μέσω του ποταμού Έβρου τον Πακιστανό, όμως έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς.

Οι άνδρες της ειδικής ομάδας δίωξης λαθρομεταναστών, που επίσης επέβαιναν σε βάρκα, προσπάθησαν να συλλάβουν τους διακινητές.

Κατά την επιχείρηση για την σύλληψή τους, ο 20χρονος δουλέμπορος αντιστάθηκε και επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικό, προκαλώντας του πολλαπλά τραύματα σε διάφορα μέρη του σώματός του.

Ο τραυματίας αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σουφλίου και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησε.

Στην κατοχή του 20χρονου διακινητή βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πλαστό διαβατήριο Ιρακινών Αρχών, το οποίο θα σταλεί για εργαστηριακή εξέταση. Κατασχέθηκαν, επίσης, μια πλαστική βάρκα, 620 λίρες Τουρκίας και 40 δολάρια Αμερικής.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών. Για την περίπτωση του 20χρονου διακινητή, η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει επιπλέον και τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και αντίστασης, καθώς και της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
22:48ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Χανιά