Θεσσαλονίκη: "Γκολ στη Φτώχεια" στην Πλατεία Αριστοτέλους
Στο τουρνουά εκτός από την Εθνική Αστέγων, η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων (Γλασκώβη, Ιούλιος 2016), κατακτώντας το Fair Play παίρνουν μέρος βετεράνοι του ΠΑΟΚ, η ομάδα κάτω των 19 του Άρη, η ΧΑΝΘ, το ACT, πρόσφυγες, δομές αλληλεγγύης, πωλητές, φίλοι και υποστηρικτές του περιοδικού δρόμου «Σχεδία».
Οι αγώνες ξεκίνησαν στις 10 το πρωί και συνεχίζονται έως τις 5 το απόγευμα. Κάθε αγώνας έχει διάρκεια 14 λεπτά και τηρούνται οι κανονισμοί που διέπουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων.
Το γήπεδο ποδοσφαίρου είναι πανομοιότυπο με αυτό που χρησιμοποιείται κάθε χρόνο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων.
"Είμαστε εδώ από το πρωί, η Εθνική Αστέγων, υποστηρικτές του περιοδικού "Σχεδία", δημοσιογράφοι,δομές αλληλεγγύης, πρόσφυγες από τη δομή φιλοξενίας στα Βασιλικά, παιδιά πρόσφυγες συνοδευόμενα από μέλη της ΆΡΣΙΣ, ομάδες της Θεσσαλονίκης" δήλωσε στη διάρκεια ολιγόλεπτου διαλείμματος ο εκδότης του περιοδικού "Σχεδία" Χρήστος Αλεφάντης, ο οποίος εκτελεί χρέη διαιτητή.
"Είμαστε χαρούμενοι που το παιχνίδι του ποδοσφαίρου έγινε αφορμή να συναντηθούμε, να γνωριστούμε να συζητήσουμε για όσα μας αφορούν και μας ενώνουν" υπογράμμισε.
Νικητές στο τουρνουά είναι όλοι όσοι συμμετέχουν, επιδεικνύουν αλληλεγγύη και στηρίζουν τις προσπάθειες κατά του κοινωνικού αποκλεισμού, πρόσθεσε.
Στα παιδιά που συμμετείχαν στους αγώνες δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια. Στο χώρο όπου διεξάγονται οι αγώνες, έχει στηθεί υπαίθρια έκθεση με φωτογραφίες από τις συμμετοχές της Εθνικής Αστέγων στα παγκόσμια πρωταθλήματα αστέγων του Ρίο (2010) και της Γλασκώβης (2016) και γελοιογραφίες που έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό δρόμου «Σχεδία», ώστε οι επισκέπτες να δουν εικόνες από το σπουδαίο αυτό κοινωνικό και ποδοσφαιρικό παγκόσμιο κίνημα.