Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην Αχαΐα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο στην περιοχή Αγίου Νικολάου Σπάτων Αχαΐας...
1'

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο στην περιοχή Αγίου Νικολάου Σπάτων Αχαΐας, καίγοντας στο πέρασμά της στρέμματα δασικής έκτασης.

Μάλιστα, το έργο της Πυροσβεστικής είναι εξαιρετικά δύσκολο, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν και του δύσβατου της περιοχής.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου. Αμέσως στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός για το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου. Το δύσβατο της περιοχής δυσκόλευε ακόμη περισσότερο το έργο της κατάσβεσης, γι αυτό και επιστρατεύτηκαν εναέρια μέσα. Ευτυχώς, αν και ήταν σε κοντινή απόσταση, η πυρκαγιά δεν απείλησε το μοναστήρι, αλλά ούτε κατοικημένη περιοχή. Επεκτάθηκε όμως γρήγορα στο βουνό, καταστρέφοντας αρκετά στρέμματα δασικής έκτασης.

Η φωτιά συνεχίζει να καίει και σήμερα παρά την μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής που συμμετείχε στην κατάσβεση. Εκτός από 15 οχήματα με 24 άνδρες και 27 πυροσβέστες του πεζοπόρου τμήματος πήραν μέρος από αέρος. ένα ελικόπτερο, και πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη.