Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι αγρότες - Πού θα «στηθούν» τα πρώτα μπλόκα

Σάρκα και οστά φαίνεται ότι λαμβάνει η προσπάθεια που επιχειρείται σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας, αφού περισσότεροι από 50 συμμετέχοντες από διάφορες περιοχές συγκρότησαν και επίσημα πλέον 18μελή συντονιστική επιτροπή, η οποία και έχει την ...ευθύνη ενόψει κινητοποιήσεων.
2'

Η Συντονιστική Επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας ενημερώσε τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα στο πεδίο δράσης της για τη μορφή και τον τρόπο διαμαρτυρίας που εξετάζεται να γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες. Στόχος της Συντονιστικής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας είναι να κάνει «άνοιγμα» και στις δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί για την εκπροσώπηση του κλάδου, με σκοπό να βρουν κοινά σημεία επαφής και να ενώσουν ακόμη περισσότερο τις δράσεις τους.

Την 11 Κυριακή 22/1 το πρωί, συνεδριάζει το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια, τοποθεσία που βρίσκεται στη διασταύρωση πριν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι.

Στις Σέρρες, αγρότες ξεκινούν από μεθαύριο να κατεβάζουν τα τρακτέρ τους στις κεντρικές πλατείες των χωριών και προς το τέλος του τρέχοντος μηνός, αναμένεται να κάνουν την άφιξή τους στον Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία.

Επίσης, για τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια. Τη συγκεκριμένη κινητοποίηση στηρίζει και το Εργατικό Κέντρο Βέροιας, που κήρυξε 24ωρη απεργία για την ημέρα αυτή.

Εξάλλου, στη Δυτική Μακεδονία, εκπρόσωποι των μπλόκων που είχαν στηθεί πέρυσι θα έχουν συνάντηση την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου προκειμένου να καθορίσουν τις κινήσεις τους σε επίπεδο κινητοποιήσεων.

Στο μεταξύ, έντονα δυσαρεστημένοι από τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών δηλώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων και φορέων που συμμετείχαν στις συσκέψεις στα Αμπελάκια Λάρισας και Σκύδρας Πέλλας. Σχετικά δε με τη συζήτηση που έγινε στη Βουλή για το αγροτικό ζήτημα, αναφέρουν ότι «μόνο για το αγροτικό ζήτημα δεν μίλησαν στη Βουλή», αλλά ακόμη και από αυτά τα λίγα που ειπώθηκαν, φάνηκε «ξεκάθαρα ότι κανείς τους δεν έχει ένα σαφές σχέδιο για την επιβίωση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στη χώρα μας, αν και όλοι συμφωνούν ότι αποτελεί το κλειδί για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση».

Σχετικές ειδήσεις