Οι αγρότες τρομάζουν την κυβέρνηση: Κάλεσμα Αποστόλου για διάλογο

Μήνυμα προς τους αγρότες να προσέλθουν σε διάλογο, είτε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου είτε στο υπουργείο, για τα αιτήματα που προβάλλουν, έστειλε o υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, κατά τα εγκαίνια της 10ης «Zootechnia» στη ΔΕΘ, το βράδυ της Πέμπτης.

Οι αγρότες τρομάζουν την κυβέρνηση: Κάλεσμα Αποστόλου για διάλογο
1'

«Να ακούσουμε την αιτιολόγηση τους πάνω στα αιτήματα που υπάρχουν», σημείωσε. «Δυο κουβέντες μόνο να πω για αυτά που εμφανίζονται ως αιτήματα», είπε ο υπουργός και συνέχισε: «Παλέψαμε και καταφέραμε να ξεπεράσουμε ακόμη και μνημονιακές δεσμεύσεις τόσο στο φορολογικό όσο και στο ασφαλιστικό».

Ο κ. Αποστόλου ανέφερε ότι η κυβέρνηση κατάφερε μέσα στη δύσκολη συγκυρία να εξασφαλίσει την ομαλή καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων και την αποπληρωμή χρωστούμενων από το 2008.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο πρόβλημα καθυστερήσεων πληρωμής για τα νωπά και ευπαθή προϊόντα. «Δεν θα επιτρέπεται πλέον η πληρωμή των αγροτικών προϊόντων σε χρόνους πέραν των 30 έως 60 ημερών, ανάλογα με το προϊόν, σύμφωνα και με όσα ισχύουν και εφαρμόζονται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο κ. Αποστόλου.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να επανεξετάσει τον ΕΝΦΙΑ στις σταβλικές εγκαταστάσεις.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή