Εξιχνίαση ληστειών στην Κρήτη

Από την αστυνομία Χανίων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 47χρονου και αγνώστων λοιπών δραστών, γιατί διέπραξαν δύο ληστείες.
1'

Από την αστυνομία Χανίων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 47χρονου και αγνώστων λοιπών δραστών, γιατί όπως προέκυψε από την προανάκριση, την 18-2-2005 και 10-4-2008 στα Χανιά, διέπραξαν δύο ληστείες σε βάρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Τράπεζας Πειραιώς, αντίστοιχα.

Οι δράστες και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις πυροβόλησαν κατά προστρέξαντων αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν σοβαρά 60χρονο υπάλληλο, της τράπεζας Πειραιώς. Ο προαναφερόμενος 47χρονος δράστης συνελήφθη την 4-5-2011, γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας Ρεθύμνου, για απόπειρα ανθρωποκτονίας που είχε διαπράξει σε βάρος ημεδαπού την 30-6-2010 στο Τσεσμέ Ρεθύμνου. Στην κατοχή του συλληφθέντα και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι των (7,65) mm, ένα αυτόματο όπλο, τύπου KALASHNIKOV και μία κλεμμένη μοτοσικλέτα.

Επίσης, σχηματίσθηκαν άλλες δύο δικογραφίες σε βάρος του συλληφθέντα, για απόπειρα ληστείας με χρήση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, σε βάρος υποκαταστήματος Εθνικής Τράπεζας, πράξη που έλαβε χώρα τις πρωινές ώρες της 3-2-2011 στην Σούδα Χανίων και για ληστεία σε βάρος υπαλλήλων χρηματαποστολής ιδιωτικής εταιρείας, κατά την οποία με την απειλή όπλου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 34.000 ευρώ, πράξη που έλαβε χώρα την 7-2-2011. Ο συλληφθείς κρατείται προσωρινά στις Δικαστικές Φυλακές Χανίων.